Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Bauskas iela 4, Vecumnieki, Vecumnieku pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-3933
(+371) 63920586
(+371) 29323741
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Krājumu glabātāja: Rita Kovala

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs dibināts 1997. gada 11. novembrī. Tas atrodas Vecumnieku pagasta Sarkanajā skolā. Centra telpa iekārtota toreizējā skolas pārziņa Andreja Spekkes dzīvokļa viesistabā (te līdz 10 gadu vecumam auga latviešu izcilais zinātnieks, vēsturnieks, diplomāts Arnolds Spekke).

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centra ekspozīcijā plašs materiālu klāsts par Arnoldu Spekki, viņa diplomāta darbu ārzemēs, viņa sarakstītās grāmatas.

Kā arī daudz materiālu par Vecumnieku pusē dzīvojošā Visvalda Klīves ģimeni, viņu bēgļu gaitām un profesora atgriešanos Latvijā 1990. gadā, kā arī viņa izdotās grāmatas.

Aplūkojams stends par senatni, materiāli par Pirmā Pasaules kara un Otrā Pasaules kara notikumiem, deportācijām. Ieskats pagasta pašdarbnieku kolektīvu darbībā un sporta aktivitātēs Vecumniekos. Aplūkojama izstāde par Sarkano skolu – 125 gadu garumā.

Darba laiks:

Otrdienās, trešdienās un piektdienās 10:00 – 15:00

(izņemot valsts noteiktās brīvdienas un svētku dienas)

Piesakoties vismaz vienu dienu iepriekš, iespējams apmeklēt novadpētniecības centru arī citā laikā.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Muzeji
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 1708
Meklēšanas rezultātos parādīts : 38422


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Tava Kafija
Tava KafijaBez kafijas – nu nekur! Gan vasarā, gan ziemā mūsu rokas un lūpas sniedzas pie tases aromātiskas kafijas! Ar mūsu plašo kafijas piedāvājumu klāstu vari iepazīties mājas lapā www.tavakafija.lv, vai veikalā.
Jette, lietišķā māksla
Jette, lietišķā mākslaAmatniecības uzņēmums Jette IK. Pastalas. Dekoratīvi lietišķās mākslas darbu izgatavošana un tradīciju saglabāšana. Ādas mākslinieciskās apdares darbi.
Kempings Sīļi, kempings
Kempings Sīļi, kempingsČetrvietīgas mājiņas, pirts, piknika vietas. Jūras stāvkrasts, Jūrkalne 5 km.
ANVI AM, SIA, darbnīca
ANVI AM, SIA, darbnīcaANVI AM tautas tērpu sagatavošanā darbojas no 1994.g. Bērnu linu apģērbi, galdauti, aizkari, spilveni, šūpuļkrēsli, šūpuļtīkli. Veic individuālus pasūtījumus.
Kaktusu māja
Kaktusu mājaLolita Bālere ir rokdarbu amata meistare, kura ar lieliem panākumiem savus darbus izstādījusi vairākās Latvijas bibliotēkās. Lolitas kolekcijā ir apskatāmi 250 adīti un tamborēti kaktusi, kā arī dažādi meistardarbi. Nesteidzīgai rokdarbu kolekcijas baudīšanai, izstādes īpašniece piedāvā iemalkot siltu tēju un aromātisku kafiju omulīgajā atpūtas stūrītī. Visus Kaktusu Mājas darinājumus ir iespējams iegādāties.
RMS Heating, SIA, siltumtehnika
RMS Heating, SIA, siltumtehnikaElektriskās apsildes sistēmas, izveidotas piemērojot apsildes kabeļus, kas pateicoties viņu universalitātei atrod plašu pielietojumu visdažādākās jomās. Veikals "SILTA MĀJA" piedāvā kompānijas A.RAK Wärmetechnik GmbH (Vācija) apsildāmos kabeļus.
Vilar Hotel, viesnīca
Vilar Hotel, viesnīcaViesnīca Vilar Hotel SPA atrodas Aizkrauklē, 90 km no Rīgas. Tieši šeit Jūs varat aizmirst par pilsētas burzmu, patiesi atpūsties un relaksēties savu mīļo draugu un ģimenes lokā. Viesnīcas Vilar īpatnība ir mājīgi numuriņi, atrašanās vieta, SPA centrs, trenežieru zāle un tenisa korti.
Hotel De Lita, viesnīca
Hotel De Lita, viesnīcaVienā no skaistākajiem kūrortiem Lietuvā - Druskininkai, darbu uzsāk jauna, moderna, ērta un mājīga, trīs zvaigžņu viesnīca ar klasisko nosaukumu De Lita.
Pils, viesu nams un kafejnīca
Pils, viesu nams un kafejnīcaGaršīga maltīte par pieņemamām cenām, banketi un viesību galdi, īsta latviešu pirts.
Visi banneri