Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
220.lv veikals un servisa centrs

220.lv veikals un servisa centrs

Krasta iela 52, Rīga, Latvija, LV-1003
(+371) 25220220
Pirmdiena09:00 - 20:00
Otrdiena09:00 - 20:00
Trešdiena09:00 - 20:00
Ceturdiena09:00 - 20:00
Piektdiena09:00 - 20:00
Sestdiena10:00 - 19:00
Svētdiena10:00 - 17:00
Juridiskais nosaukums : Pigu Latvia, SIA
Reģistrācijas numurs : 43603025092
Juridiskā adrese : Latgales iela 257, Rīga, LV-1019
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarteRaksti

RoksassprādzesRokassprādzes ir nozīmīgs aksesuārs, un tā nēsāšana pārsvarā vienmēr tikusi saistīta ar modi. Otrs spēcīgs aspekts ir rokassprādzes simboliskā nozīme, tādēļ šis rotaslietu veids nezaudē savu popularitāti, bet ik sezonu piedzīvo arvien jaunas pārmaiņas, ko dēvējam par tendencēm.

Apskatīsim zīmīgākos rokassprādžu dizainu pieteikumus, kas visvairāk atbilst 2024. gada juvelierizstrādājumu modes trendiem.

turpināt lasīt ...

Darbs pie portativa datoraJaunais 2024. gads tehnoloģiju pasaulē iezīmēsies kā mākslīgā intelekta gads ne tikai viedtālruņu jomā. Plānojot jauna portatīvā datora iegādi, jārēķinās, ka mākslīgā intelekta funkciju darbināšanai būs nepieciešama lielāka datora jauda. Biznesa portatīvo datoru vidējais kalpošanas laiks ir īsāks nekā stacionārajiem datoriem, parasti no trim līdz pieciem gadiem, lai gan, veicot pienācīgu apkopi un uzturēšanu, tie spēj kalpot ilgāk. Parādoties jaunām tehnoloģijām, vajadzība nomainīt iepriekšējo datoru uz jaunāku modeli, ļoti iespējams, kļūs neizbēgama.

turpināt lasīt ...

Sieviešu apakšveļaPēc garas darba dienas Jūs kā ierasts novelkat drēbes un iemetat tās netīrās veļas grozā. Pienākot veļas dienai, visu groza saturu sašķirojat divās kaudzītēs -  vienā liekot tumšās drēbes un otrā gaišās, pēc tam drēbes mazgājat divos piegājienos, noslēgumā tās liekat veļas žāvētājā vai izkarinat uz veļas žāvējamā statīva.

Iespējams vienā vai otrā netīrās veļas kaudzītē nonāk arī apakšveļa, lai gan tā ir pelnījusi īpašu Jūsu uzmanību un atšķirīgu mazgāšanas režīmu.

Laiks uzzināt, kā pareizi mazgāt apakšveļu.

Ideālā gadījumā apakšveļa ir jāmazgā atsevišķi, vai nu ar rokām, vai veļas mašīnā, ielikta maisiņā, mazgājot saudzīgā režīmā ar delikātu mazgāšanas līdzekli. Apakšveļas žāvēšanai veļas žāvētājs nederēs. Citiem vārdiem – daudz nosacījumu, kurus vērts ievērot, ja gribas, lai apakšveļa ir ne tikai tīra, bet arī funkcionāla (nav izstaipījusies vai sarāvusies) un saglabājusi savas vizuālās kvalitātes.

turpināt lasīt ...

Stilīga somaPavasaris tūlīt būs klāt, un laiks mūsu pavasara tērpus papildināt ar vieglām un krāsu izvēlē drosmīgām dažādu formu un materiālu somām. Somas, nenoliedzami, ir modes aksesuārs, kura izvēlei pelnīti tiek pievērsta liela uzmanība, tālab laiks apskatīt izteiksmīgākās 2024. gada pavasara somu modes tendences. Pirms sākam, jāatzīmē, ka viena tendence var šķietami izslēgt nākamo, tā vienlīdz raksturojot  stilu un risinājumu pastāvību, to saplūšanu un brīvību jaunu formu meklējumos.

turpināt lasīt ...

Kosmētikas pirkšanaSejas un ķermeņa kopjošās kosmētikas iegādes mērķis jau kādu laiku nav vienīgi ādas pabarošana un mitrināšana. Mūsdienu dzīvesveida blaknes, kas saistītas ilgām darba stundām pie datora, neveselīgu miegu, pastāvīgu stresu un nepietiekamām fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā, ar laiku uz ādas kopējo stāvokli atstāj negatīvu iespaidu. Šī iemesla dēļ vērojama lietotāju pieaugoša interese par kosmētikas zīmoliem, kuru produkti papildus ikdienas kopšanas rutīnai risina arī kādu dermatoloģisku problēmu. Šajā rakstā apskatīsim dažus zināmus kosmētikas ražotājus, kuru produkti, pateicoties to īpašam sastāvam, varētu kļūt par glābjošu brīnumlīdzekli Jūsu ādai.

turpināt lasīt ...

Apple airpods 4 austiņasViegli un intuitīvi lietojamie Apple TOP tehnoloģiskie produkti nepazūd no pārdotāko produktu sarakstiem, savukārt jauna produkta izlaišana izraisa sakāpinātu interesi. Jaunās paaudzes iPhone austiņām AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro šī gada rudenī iespējams (industrijas tenkas) piepulcēsies jaunais AirPods 4.

turpināt lasīt ...

TomātiIkvienas jaunas ražas pamats ir ielikts sēkliņā, kurai lemts no sprauna asniņa tapt par raženu stādu, lai augtu un nestu savam kopējam bagātīgu ražu. Visbiežākais pamudinājums uzsākt audzēt stādus, ir vēlme pēc iespējas agrāk iegūt augļu dārzeņus – gurķus, tomātus un papriku, savam priekam un pašpatēriņam.Varbūt šogad plānojat ierīkot savu pirmo plēves siltumnīcu vai mini dārzu uz lodžijas? Ja tā, tad  janvāris ir labākais laiks, lai plānotu sēklu un stādu audzēšanas inventāra iegādi, jo sēšanas laiks tūlīt, tūlīt sāksies.

turpināt lasīt ...

Rotaļu vilciensRotaļlietas un dažādās spēles nodarbina un attīsta zēnu fiziski un mentāli, tādēļ vecākiem tik svarīgi ikvienam bērnam atrast un piedāvāt viņa vecumam un interesēm vispiemērotākās rotaļlietas, lai veicinātu radošumu, iztēli un mācīšanos. Izvēloties rotaļlietas zēniem, ne mazāk būtiski ir drošības aspekti,  kā arī iegādātās rotaļlietas izturība un ilglaicīgums. Nekas tik ļoti neapbēdina, kā jau pirmā dienā salūzis rotaļu auto vai ūdens pistole! Lielākie rotaļlietu ražotāji - Mattel, Lego, Hesbro, Disney, Bruder, šo aspektu nodrošināšanai ir ieguldījuši lielus resursus. Šajā rakstā atgādināsim par populārākajiem zēnu rotaļlietu zīmoliem un šo rotaļlietu pozitīvo ietekmi uz bērnu personību.

turpināt lasīt ...

Iepirkšanās tiešaistēIkvienas mājsaimniecības higiēnas pamatā ir tīra un sākopta māja, nomazgāti trauki, izmazgāta veļa, izgludināts un iztīrīts apģērbs. To visu palīdz nodrošināt neskaitāmi tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļi. Vai Jums ir priekšstats, cik naudas Jūs tērējat to iegādei? Lai arī mazgāšanas līdzekļu patēriņš atšķirsies no mājsaimniecības locekļu skaita, mājokļa izmēra, personiskiem paradumiem un atšķirīgām vajadzībām, taču droši var apgalvot, ka gada griezumā summa nebūs maza un, iespējams, tās apzināšana mudinās Jūs pārskatīt savus iepirkšanās paradumus jau tuvākā nākotnē. Viens no veidiem kā ekonomēt, ir iepirkties tiešsaistē.

turpināt lasīt ...

Svētku grims

02.01.2024

SvētkiBallīte ir īstā vieta, kur eksperimentēt ar pārsteidzošu svētku tērpu un paplašināt sava tēla robežas, izvēloties ne mazāk efektīgu grimu. Veidojot svētku grimu vienādi svarīgi padomāt par acīm, lūpām un uzacīm. Paraudzīsimies uz aktuālajiem ieteikumiem, kā padarīt neaizmirstamu Jūsu uznācienu ballītēs, izmantojot neaizstājamo vakara grima veidošanas četrinieku: acu ēnas, bronzeri, uzacu zīmuļus un lūpu spīdumu.

Dūmainas acis ar dārgakmeņiem: Izveidojiet dūmakainu acu kontūru un pievienojiet dažāda izmēra dārgakmeņus, lai panāktu mirdzošu un uzmanību piesaistošu efektu.

Īpaši vieglas uzklāšanas noslēpums ir izmantot pašlīmējošus dārgakmeņus un pielīmēt tos ar dārgakmeņu aplikatoru. Šo rīku izmanto, lai uz dažādām virsmām, piemēram, auduma vai ādas, uzklātu karstās fiksācijas dārgakmeņus.

turpināt lasīt ...

Bērns mācās spelēt taustiņinstrumentusKlavierspēle un mūzikas pamatu apgūšana joprojām veido priekšstatu par vispusīgi izglītotu cilvēku, kas kopš agras bērnības iepazinis šo brīnišķo instrumentu, bet ne mazums ir tādu, kas klavieres apgūst vēlāk un  daudzu citu mērķu vadīti -  lai iepriecinātu sevi un ģimeni, pilnveidotu savas klavierspēles prasmes, komponētu, veidotu audio ierakstus vai dīdžeju mūziku. Par laimi visiem šiem mērķiem ir piemeklējami

turpināt lasīt ...

Ģitāras spēle iesācējiemĢitāra noteikti ir instruments, kuras spēli vēlas apgūt daudzi. Būt par draugu kompānijas muzikālo dvēseli, iemācīties nospēlēt savas mīļās kompozīcijas, komponēt mūziku vai vienkārši brīvajā laikā apgūt jaunas prasmes ir tikai daži no iemesliem, kādēļ iegādājas ģitāru. Nereti ģimenē ģitāru neviens nespēlē, bet bērns lūdz viņam to nopirkt. Tādā situācijā vecākiem rodas daudz jautājumu, jo instrumentu izvēle ir ļoti plaša.

turpināt lasīt ...

Ripas iemetiens hokeja spēlēSlidu izvēlē svarīgas daudzas nianses, jo pareizs slidu izmērs ir izšķirošs slidošanas ērtumam un veiktspējai. Galu galā nav pilnīgi vienādu cilvēku, tāpat kā kāju formu, kuras svarīgi ņemt vērā, ja iegādājamies sporta apavus, kam ir cieši jāpieguļ un jānodrošina aizsardzību potītes un augšstilba zonā.

turpināt lasīt ...

Kosmētikas uzklāšanaKopjošās kosmētikas pamata mērķis ir mitrināt, barot un tonizēt mūsu ādu. Apkārtējās vides, ikdienas straujā ritma, hroniskas slimību, stresa ietekmē ādas un matu stāvoklis ar laiku pasliktinās un ne mazums ir lietotāju, kuri izlemj sākt lietot kādu kopjošās kosmētikas produktu no medicīniskās kosmētikas klāsta. Nenoliedzami, viena no pirmajām izvēlēm ir

turpināt lasīt ...

Dāvanu kartes iegādeMazākas un lielākas dāvanas mūs iepriecina ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Ir patīkami saņemt pārsteiguma dāvanu no partnera vai draugiem, negaidot īpašu svētku dienu, piemēram, Ziemassvētkus vai dzimšanas dienu. Ne vienmēr dāvanas izvēle un iegāde ir viegls un ātrs solis. Ja cilvēku, kam vēlaties dāvināt dāvanu pazīstat labi, tad dāvanas iegāde varētu būt ātra. Bet, kā rīkoties, ja šaubāties par konkrētās dāvanas iegādi? Vai nav pat ideju, kādu dāvanu virzienā skatīties?

turpināt lasīt ...

Robots putekļu sūcējsVai atceraties, kad parādījās pirmie putekļu sūcēji roboti? Patiesībā salīdzinoši nesen – vien  2000. gadu sākumā. Viens no agrīnajiem modeļiem iRobot Roomba tika izlaists 2002. gadā. iRobots piedāvāja uzkopšanas pamatfunkcijas – autonomi pārvietojās pa telpu un savāca no grīdas gružus un putekļus. Mazais darbīgais putekļu sūcējs strauji kļuva populārs, radot konkurenci tradicionālajiem putekļu sūcējiem. Šobrīd abu veidu putekļu sūcēji draudzīgi sadzīvo, jo ir situācijas, kad uzkopšanas darbiem piemērotāks būs lielāks un spēcīgāks tradicionālais putekļu sūcējs, savukārt

turpināt lasīt ...

ziemas priekiKad āra temperatūra tuvojas nullei, ir pēdējais brīdis, lai domātu par kombinezona iegādi bērnam. Protams, lieliski ir tad, ja šis pirkums ir izdarīts laicīgi. Iespējams pat siltajā sezonā, kad ziemas drēbēm bieži vien ir atlaides, bet nav jāsatraucas, ja pirkums ir jāveic tagad. Salīdzinot ar vasaras sezonu, šajā laikā silto un ziemas drēbju izvēles klāsts būs krietni vien lielāks.

Pirms meklēt kombinezonu, ir jāsaprot, vai tas būs divdaļīgais vai tomēr kopējais kombinezons. Pirmsskolas vecuma bērniem ieteicams ir kopējais kombinezons, jo to būs vieglāk uzvilkt paša spēkiem. Kopējais kombinezons nodrošina arī to, ka bērna mugura un vēders vienmēr būs siltumā. Divdaļīgais kombienezons var būt piemērota izvēle jau lielākiem bērniem, kas paši prot apģērbties un iespējams pat no kopējā kombinezona nēsāšanas atsakās. Ar lielākiem bērniem kombienzonu varat izvēlēties un iegādāties kopā, jo tad tas noteikti bērnam patiks un viņš to vēlēsies valkāt.

turpināt lasīt ...

Inhalators bernamIestājoties rudenīgam laikam, neviena neaicināti atgriežas arī saaukstēšanās slimības izraisošie vīrusi. Iesnas, klepus, bronhīts ir saslimšanas, kas šajā laikā strauji izplatās un sagādā raizes un neērtības daudziem. Viena no zināmākajām un arī efektīvākajām elpceļu slimību ārstēšanas metodēm ir elpceļu inhalācijas. Šī metode ir mums ir pazīstama kopš bērnības, vienīgā atšķirība, ka mūsdienu

turpināt lasīt ...

Matu kopšanaMatu taisnošana ar keratīnu ir populāra skaistumkopšanas procedūra, kuras laikā mati tiek pārklāti ar šķidro keratīnu, kas aizpilda un noslēdz bojātās vietas mata struktūrā. Augstas temperatūras ietekmē keratīns koagulējas un pārtop elastīgā mata aizsargapvalkā. Pēc procedūras mati kļūst ievērojami gludāki un spīdīgāki.

turpināt lasīt ...

VirsmatracisVirsmatrači ir populāri gultas aksesuāri, kas uzlabo gulēšanas komfortu un pielāgo matraci individuālajām vajadzībām. Katru no šiem aspektiem, apskatīsim detalizētāk.

Gulēšanas komforts

Visbiežāk galvenais virsmatrača iegādes iemesls ir uzlabot gultas matrača īpašības, tādējādi uzlabojot miega kvalitāti. Veikalos iespējams iegādāties dažāda biezuma virsmatračus. Vairums no tiem ir 4 līdz 7 centimetri biezi, cietāki vai mīkstāki, izgatavoti no dažādiem materiāliem.

Sāpoša mugura ir spēcīgs arguments, lai iegādātos šo mokošo stāvokli uzlabojošu virsmatraci, kas miega laikā spēj nodrošināt pareizu mugurkaula pozīciju. Meklējot virsmatraci, kas mazinātu muguras sāpes, ir svarīgi ņemt vērā virsmatrača materiālu, cietību un biezumu. Virsmatracis no materiāliem ar memory foam īpašībām, no polifoma (putu polietilēna paveids) un lateksa parasti ir ieteicamākās izvēles. Latekss sniedz stingru ķermeņa atbalstu un vienmērīgu ķermeņa svara sadalījumu, nodrošinot komfortablu miegu uz cieta vai vidējas cietības virsmatrača.

turpināt lasīt ...

Bērns ar planšetdatoruTehnoloģijas un ekrānierīces aizņem ne tikai arvien vairāk mūsu laika, bet arī ietekmē dzīvesstilu un to, kā veidojas vecāku un bērnu attiecības. Tēma, no kāda vecuma bērnu iepazīstināt ar planšeti, ir populāra ekspertu un vecāku diskusijās, jo parāda, ka  “novilkt” robežas un radīt līdzsvaru starp bērnu attīstību veicinošām aktivitātēm un jēgpilnu ekrānlaiku var būt sarežģīti. Tas ir objektīvi, jo bērni iespaidojas no saviem vecākiem un noteiktie laika limiti, kas atvēlēti ekrānierīcēm, lielā mērā attiecas uz visiem ģimenes locekļiem.

Spēja izprast un izmantot tehnoloģijas jau kādu laiku nav tikai vēlamā prasme, bet gan nepieciešamība. Jaunajai paaudzei datori un digitālās tehnoloģijas ir dabiska vide. Mainās nodarbinātības tendences, un jau šobrīd vairāk nekā 92% vakanču ir nepieciešamas digitālās prasmes. Datorpratība nozīmē daudz vairāk par sērfošanu internetā vai datorspēles, tā ir izpratni par datoru darbību un  programmēšanas pamatzināšanas, kas tālāk paver ceļu radošumam, sadarbībai un izpētei -  galu gala tā ir atslēga uz neierobežotām izglītības un nodarbinātības iespējām nākotnē.

turpināt lasīt ...

Tīra glāzeIemācīties mazgāt traukus ar trauku mazgājamo mašīnu var izrādīties sarežģītāk nekā varat iedomāties. Ja glāzes pēc mazgāšanas ir nevainojami tīras, tad tā nav nejaušība vai laimīga sakritība, bet pierādījums tam, ka pārzināt glāžu mazgāšanas “knifus”. Ja mājās ir trauku mazgājamā mašīna un plauktā stikla glāzes, tad šis raksts domāts Jums.

Vienas no lielākajām bažām, kuru dēļ stikla glāzes cenšamies mazgāt ar rokām nevis trauku mašīnā, ir stikla nomatēšanās un kalķakmens traipi uz glāžu sieniņām. Šīs problēmu var novērst vēl pirms trauku mazgājamās mašīnas iedarbināšanas:

●  Svarīgi noteikt ūdens cietības pakāpi un šo rādījumu iestatīt savā trauku mazgājamā mašīnā;

●  Jāraugās, lai netrūktu sāls un tā rezervuārs regulāri jāpapildina; Sāls lietošana, kā zināms,  novērš kaļķakmens nosēšanos uz traukiem un iekārtas funkcionālajām daļām;

●  Iegādājaties glāžu skalošanas līdzekli un pievienojiet to katrā mazgāšanas reizē;

●  Vismaz reizi nedēļā ar speciālo skalošanas līdzekli veicat ierīces ģenerāltīrīšanu.

Un tagad par pašu glāžu mazgāšanu.

turpināt lasīt ...

Bērnu konstruktoriDažādi konstruktori, pateicoties Lego zīmola popularitātei, ir iecienītas bērnu rotaļlietas. Tas arī saprotams, jo ar šo zīmolu jau ir izaugušas vairākas paaudzes, kas savu bērnību saista ar aizrautību un radošumu, ko veicinājis visas pasaules bērniem zināmais Lego klucītis (piedāvājumu meklējiet

turpināt lasīt ...

Bērns dodas uz skoluVasaras izskaņa daudziem saistās ar skolas gaitu plānošanu un dažādu preču iegādi. Ir prātīgi gan plānošanu, gan iegādi neatlikt uz pēdējo brīdī. Mēs teiktu, ka šobrīd ir ļoti piemērots laiks, lai iegādātos gan skolas somu, gan dažādas

turpināt lasīt ...

VirtuveMeklējot idejas, kā uzlabot virtuves interjeru varat iegādāties jaunus virtuves krēslus, kas var atsvaidzināt koptēlu un ienest virtuvē jaunas vēsmas.  Kā saskaņot virtuves krēslu izvēli ar virtuves koptēlu un, ko ņemt vērā iegādājoties lētus virtuves krēslus, varēsiet uzzināt šajā rakstā. Protams, ir patīkami sekot līdzi jaunākajām interjera tendencēm, bet der prātā paturēt to, ka katra virtuve ir veidota individuāli un gan krēslu, gan citu virtuves mēbeļu saskaņošanā ir jāņem vērā pārējā virtuves iekārta un tās stils.

turpināt lasīt ...

Virtuves traukiGaršīga maltīte spēj iepriecināt gandrīz ikvienu cilvēku. Ja Jums patīk ne tikai baudīt gardu maltīti, bet arī rosīties virtuvē, lai šo maltīti pagatavotu un iepriecinātu gan sevi, gan mājiniekus, tad iesakām iepazīties ar šo rakstu, kurā ir apkopota svarīgākā informācija par

turpināt lasīt ...

Instrumenti darbamMājās nereti ir jāveic nelieli labošanas darbi, pie sienas jāpieliek glezna vai plauktiņš, jāpievelk kāda nepaklausīga  skrūve vai jāsamontē mēbele. Visos šajos gadījumos tiek izmantoti mehāniskie un elektriskie instrumenti. Ja ir jāsastāda noderīgāko instrumentu tops, tad saraksta augšgalā noteikti atradīsies

Skrūvgriezis mehāniskais un urbmašīna  - skrūvgriezis

Skrūvgriezis ir universāls instruments, kas noder gan mēbeļu salikšanai, gan virtuves skapīšu durvju remontam, gan nelielu labojumu veikšanai.  Iegādājoties mehānisko skrūvgriezi, vienmēr jāpievērš uzmanība skrūvgrieža galam, jo tie atšķiras pēc formas un pielietojuma, tādēļ nereti mājas remonta komplektā labāk nodrošināties ar vairākiem dažādiem skrūvgriežiem. Divi no populārākajiem mehāniskā skrūvgrieža galu veidiem ir “plakanais” un “krusta”, taču pastāv arī citi skrūvgriežu gali, piemēram, Torx vai Pozidriv – katram ar savu specifiku un pielietojumu. Tā, piemēram, Pozidriv skrūvgriezis ar īso asmeni un drukno rokturi nodrošinās labāku piekļuvi šaurām vietām.

turpināt lasīt ...

Meitene ar datoruKur dators, tur arī datora lādētājs, tomēr portatīvā datora lādētāja maiņu var nākties risināt ātrāk nekā jauna datora iegādi. Tā ir svarīga un bieži diskutēta tēma. Apkoposim informāciju, ko vērts ņemt vērā ikvienam klēpjdatora īpašniekam.

Lēmumu par portatīvā datora lādētāju nomaiņu pieņem vadoties no vairākiem faktoriem, piemēram, lādētāja stāvokļa, tā tehniskās veiktspējas un lietotāja paradumiem. Lādētājs var tikt fiziski bojāts, nenodrošināt pietiekamu jaudu, neregulāri lādēt, lietošanas laikā pārlieku uzkarst, vai pat izdalīt nepatīkamu smaku, radīt trokšņus un vibrāciju – tās visas ir nepārprotamas pazīmes, ka datora lādētājs ir jāmaina. Tāpat ir svarīgi izvērtēt lādētāja tehnisko veiktspēju un saderību ar konkrēto datoru.

Bieži lēmumu par lādētāja nomaiņu pieņem, beidzoties tā garantijai vai vienkārši izvēloties jaunāku modeli. Jaunāki lādētāji piedāvā uzlabotas tehnoloģijas, piemēram, ātrāku lādēšanu vai vairākus uzlādes portus, kas var ievērojami uzlabot datora lietošanas pieredzi.

turpināt lasīt ...

Ģimenes pikniks pie dabāAtrasties ārpus telpām dabā ir veselīgi un ļoti patīkami – it sevišķi, ja paredzētas jautras aktivitātes, piepildītas sarunas un gards ēdiens. Atliek pieņemt uzaicinājumu un cerēt uz labiem laika apstākļiem, lai varētu pilnībā izbaudīt visus labumus un priekus, ko sniedz pikniks.

Pikniks ir populāra pavasara, vasaras un rudens aktivitāte, kad laika apstākļi ir labvēlīgi, un cilvēki var izbaudīt dienu nepiespiestā, no ikdienas rutīnas brīvā atmosfērā.

Vārds "pikniks" ir atvasināts no franču valodas vārda "pique-nique", kas savukārt radies no holandiešu vārdiem "picnic" un "niksen". Pikniks ir pasākums vai ēšana brīvā dabā vai citā maltītes baudīšanai neierastā vietā, piemēram, parkā, mežā, pludmalē  vai mājas pagalmā.

Piknika galvenais mērķis ir baudīt patīkamu sabiedrību un ēdienu, kas parasti ir viegls un ēdams ar rokām vai no vienreizlietojamiem traukiem, piemēram, sviestmaizes, uzkodas, cepumi, pīrādziņi, salāti, augļi, u.c. Bieži vien pikniks tiek organizēts kā pasākums draugiem, ģimenes locekļiem vai kolēģiem. Organizatoru lūgums “paņemt groziņu” ir visbiežākā piebilde, norādot uz pasākuma demokrātisko un iesaistošo raksturu.

Lai arī pēc būtības līdzīgi, tomēr ir divi, nedaudz atšķirīgi pikniku veidi.

turpināt lasīt ...

Kaķēns ar dzijas kamoliņiem

Maza kaķēna uzņemšana ģimenē ir notikums, kam pirms tam ir rūpīgi jāsagatavojas, jo Jūs taču gatavojaties kļūt par atbildīgiem un rūpīgiem saimniekiem, vai ne? Esam sagatavojuši svarīgo lietu sarakstu

turpināt lasīt ...

guļamistaba - viesistabaMājas iekārtošana un labiekārtošana var paņemt gan laiku, gan naudas resursus. Tāpēc būtiski plānot mājas iekārtošanu laicīgi, lai process būtu patīkams un interesants un nesagādātu neparedzētus izdevumus.

Pirmais solis ir plānošana, lai saprastu, kas ir nepieciešams un kādi darbi ir jāpaveic. Svarīgi arī saprast, vai darbus veiksiet pašu spēkiem vai pieaicināsiet palīgus. Būtu vēlams pieturēties pie noteiktā budžeta un tajā iekļauties. Iespējams pat budžeta plānošana ir jāveic ļoti laicīgi, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt uzkrājumus, lai iekārtotu vai remontētu mājvietu.

turpināt lasīt ...

Dyson matu fensVai esat plānojuši tuvākajā laikā iegādāties, piemēram,  matu fēnu, putekļu sūcēju,  vai gaisa attīrītāju? Šajā rakstā vēlamies informēt par plusiem, kādus varat iegūt līdz ar

turpināt lasīt ...

Kafijas automāts ar kafijas kapsulāmTasīte kvalitatīvas un gardas kafijas steidzīgajiem - tāda ir kafijas kapsulu koncepta veiksmes formula.

turpināt lasīt ...

Asinspiediena mērīšanaAsinsspiedienu būtu ik pa laikam jāpārbauda katram cilvēkam, neskatoties uz vecumu. Paaugstināts asinsspiediens ir risks saslimt ar dažādām slimībām, kas īpaši saistītas ar sirdi un asinsvadiem. Izturieties atbildīgi pret savu veselību, lai ilgtermiņā justos labi un modri. Ja regulāri ir paaugstināts asinspiediens, tad ir jākonsultējas ar ārstu, kas visdrīzāk izrakstīs zāles, kas būs regulāri jālieto, lai pazeminātu asinsspiedienu. Diemžēl jāsaka, ka ir liela daļa cilvēku, kas nejūt, ka viņiem paaugstinās asinsspiediens, līdz ar to var nodarīt sev pāri, ja neveic regulāru spiediena izmērīšanu. Kā pareizi izmērīt asinsspiedienu, lai iegūtu maksimāli patiesu rezultātu?

turpināt lasīt ...

Krāsains dīvānsKatram no Jums noteikti ir kāda telpa savā mājā, kur Jūs atpūšaties un atgūstat spēkus jauniem darbiem. Nevar noliegt, ka tieši telpa, kurā ir dīvāns, daudziem ir atpūtas zona. Ne tikai, lai skatītos tv, bet lasītu un atpūstos. Tomēr ir svarīgs jautājums, kam būtu jāpievēršas. Kādu dīvāna krāsu izvēlēties? Kā dīvānu saskaņot ar citām mēbelēm, kas atrodas izvēlētajā istabā?

Vienmēr ir saprātīgi atcerēties, ka mājas interjera izveidē var aicināt palīgā cilvēkus, kas to dara katru dienu jeb palīdz cilvēkiem iekārtot mājvietas. Protams, varat to darīt arī saviem spēkiem, ja jūtat šādu vēlmi un degsmi saviem spēkiem izplānot telpas iekārtojumu.

turpināt lasīt ...

Matu kopšanaVasara mūsu ādai un matu veselībai ir ļoti labvēlīgs gadalaiks. Vidējā temperatūra un gaisa mitrums sasniedz optimālu līmeni, kas mūsu platuma grādos dzīvojošiem ļauj justies labi un komfortabli. Vasaras mēnešos mati aug ātrāk un labāk, jo organisms uzņem  daudz vitamīnu,  galvas āda tiek labāk apasiņota un ikviens mats labāk pabarots.

Varētu padomāt, ka vasara nodrošina vislabākos apstākļus matu augšanai un skaistumam, taču bieži saskaramies ar pilnīgi pretēju rezultātu. Mati, kas nav attiecīgi kopti un laicīgi sargāti no saules un jūras ūdens iedarbības, izbalo, lūst un zaudē veselīgu spīdumu.

turpināt lasīt ...

MedusMedus ir unikāls, bioloģiski aktīvs, ar kalorijām bagāts, augstvērtīgs pārtikas produkts. Kopš seniem laikiem medus kā dabīga saldviela izmantots daudzu valstu ēdienu gatavošanas kultūrā, tāpat tas lietots dziedniecībā un skaistumkopšanā. Nevar nepieminēt dabīga medus aromātu un lieliskās garšas īpašības. Par medu daudz rakstīts un runāts, tomēr bieži nākas saskarties ar atšķirīgiem viedokļiem par medus īpašībām, nozīmi mūsu veselībā un izmantošanu pārtikā.

Kas ir medus?

Bites no ziediem ievāc nektāru un, iedarbojoties ar saviem siekalu dziedzeru fermentiem, pārvērš to medū.  Šajā procesā ziedu nektāra saharoze pārvēršas glikozē un fruktozē, kā arī bites piesātina medu ar fermentiem, vitamīniem, bioloģiski aktīvām vielām. Pārstrādāto nektāru bites ielej kāru šūnās, nogatavina un aizvāko. Medus nogatavināšana ilgst no dažām dienām līdz pāris nedēļām.

Lietojot medu, organismam nav pašam jāveic sarežģītais saharozes šķelšanas process, un medus sastāvā esošā glikoze un fruktoze praktiski uzreiz viegli un dabīgi asimilējas. Tāpat medū var atrast no 100 līdz 455 ķīmisku vielu, dažādu ķīmisku savienojumu – ogļhidrātus, organiskās skābes un to sāļus, ap 20 aminoskābēm, minerālvielām. Polifenoli un flavonoīdi darbojas kā spēcīgi antioksidanti. Galda cukura sastāvā nav nekā no augstāk minētā – vienīgi kalorijas, tādēļ medus, pateicoties tā sastāvam un īpašībām, ir dabas dots unikāls pārtikas bagātinātājs.

turpināt lasīt ...

Kafijas pagatavošana mājasMožam dienas sākumam daudziem no mums ir vajadzīga krūze aromātiskas rīta kafijas. Bieži vien pirmo kafiju izdzeram mājās, bet ceļā uz darbu, automašīnā vai, ierodoties darbā, novērtējam iespēju turpināt baudīt pašrocīgi gatavotu, gardu kafiju. Kafiju līdzņemšanai, kuras garša un aromāts atbilst Jūsu individuālai garšas izjūtai, vislabāk iespējams pagatavot savas mājas kafijas automātā.

Ērta iemīļotā dzēriena pagatavošana, vēlme neierobežot savas izvēles, laika un ikdienas tēriņu ietaupījums ir būtiskākie argumenti par labu  kafijas automāta iegādei. Šobrīd kafijas mīļotājiem ir pieejams ļoti daudzveidīgs kafijas pagatavošanas iekārtu klāsts, no kura ir iespējams atlasīt visatbilstošāko zīmolu un modeli pēc lietošanas biežuma, izmantotā kafijas veida un iemīļotā dzēriena garšas īpašībām.

Jautājumu, kādu kafijas automātu man iegādāties, agri vai vēlu risina ikviens regulārs kafijas lietotājs.

Mūsdienīgas tehnoloģiskās inovācijas ir padarījušas kafijas automātus ērti un vienkārši lietojamus, nodrošinot bagātīgas garšas un intensitātes kafiju ikdienas lietošanai. Viens vai vairāki iemīļoti kafijas dzērienu veidi, vēlme sagaršot tikko maltu kafijas pupiņu garšu vai tieši otrādi pilnībā izbaudīt kafijas kapsulu ātras pagatavošanas priekšrocības ir visbūtiskākie aspekti, lai izšķirtos par labu vienam vai otram kafijas automāta modelim.

turpināt lasīt ...

Leduskapis virtuvēMūsdienīga virtuve nav iedomājama bez ietilpīga un daudzām noderīgām funkcijām aprīkota ledusskapja. Ne mazsvarīgi pieminēt, ka šobrīd būs grūti iegādāties ierīci, kurai nebūtu mūsdienu ledusskapim raksturīgo pamata funkciju, kas to padara par vairāk nekā vienkāršu ierīci pārtikas uzglabāšanai. Noskaidrosim par kādām pamata funkcijām iet runa.

  • Temperatūras uzstādījumi

Ledusskapji var būt aprīkoti ar iespēju atsevišķi regulēt saldētavas un  dzesējamās kameras temperatūru.

  • Automātiskais atkausēšanas process

Lai novērstu ledusskapja saldētavā  bieza ledus slāņa veidošanos, vairums mūsdienu ledusskapju ir aprīkoti ar automātiskās atkausēšanas funkciju.

turpināt lasīt ...

Matu ķemmēšanaCilvēks piedzimst ar noteikta tipa un krāsas matiem, kas dzīves laikā piedzīvo ievērojamas izmaiņas. Mati tiek pakļauti ne tikai dažādiem ārējās vides faktoriem (UV stari, augstas gaisa temperatūras, vējš, gaisa piesārņojums), bet arī ķīmiskai un mehāniskai iedarbībai (matu krāsošana, ieveidošana, fēnošana). Bez jau nosauktajiem faktoriem matu veselību ietekmē mūsu pašu veselības stāvoklis, uzturs un dzīvesveids. Pasliktinoties mūsu matu izskatam, izjūtam diskomfortu un meklējam iespējamos problēmas cēloņus un risinājumus speciālās matu kosmētikas, uztura bagātinātāju, vitamīnu veidā.

turpināt lasīt ...

Tētis ar dēlu un skrejriteņiemPēc ziemas skrejritenis tāpat kā velo ir jāsagatavo jaunai sezonai. Ar kāju minamos skrejriteņus sagatavot ir ātri un salīdzinoši vienkārši, jo paša skrejriteņa konstrukcijā nav nekā lieka un viss pakļauts braucēja ērtībām, tai skaitā arī apkope.

Savukārt elektro skrejriteņi ir aprīkoti ar elektromotoru, kas ļauj braucējam viegli pārvietoties un sasniegt augstākus ātrumus. Elektro skrejriteņi parasti ir smagāki nekā ar kāju minamie skrejriteņi un tiem ir baterijas, kas nodrošina elektromotoru ar strāvu. To ekspluatācija un tātad arī apkope prasa vairāk iemaņu un zināšanu.

Ja plānojat sagatavot jaunai sezonai ar kāju minamo un elektro skrejriteni, varam sniegt dažus padomus, kā to izdarīt.

Kā sezonai sagatavot ar kāju minamu skrejriteni?

Pēc ziemas dīkstāves skrejritenis ir pelnījis, ka to nomazgā un apstrādā ar kādu no auto kosmētikas līdzekļiem, piešķirot tam svaigu un sakoptu izskatu. Lieki būtu teikt, ka parastajam skrejritenim nav būtisku mazgāšanas ierobežojumu kā tas ir elektro skrejriteņiem.

turpināt lasīt ...

Spēļu konsolesAizrautība ar video spēlēm vairs netiek saistīta ar konkrētu vecumu. Tā var būt brīvā laika nodarbe esot vienatnē, kopā ar draugiem un ģimeni neatkarīgi jūsu vecuma, dzimuma un nodarbošanās. Viss, kas ir vajadzīgs – kvalitatīva konsole un aizraujoša, gribētos teikt – atkarību izraisoša videospēle. Pēdējais pētījums par industrijas attīstību parāda, ka Eiropā ar video spēlēm aizraujas 52 procenti iedzīvotāju vecumā no 6 līdz 64 gadiem, vidēji nedēļā šai nodarbei veltot  9.5 stundas.

Šobrīd videospēļu un ar to saistītais aprīkojuma tirgus turpina strauji augt. Spēļu datora un konsoles sāncensībā uzvar konsoles:  41 procents spēlētāju izmanto konsoles un 37 procenti dod priekšroku datoram. Pieaug spēlētāju interese par mobilām spēlēm uz viedtālruņiem un planšetēm. Tiek lēsts, ka mobilās spēles drīzumā kļūs par vispopulārāko spēļu veidu pasaulē, apsteidzot gan spēļu konsoles, gan datorus.

Paraudzīsimies, ko svarīgi zināt, ja šobrīd jau plānojat iegādāties spēļu konsoli tirgū, kur notiek sīva sacensība starp 3 spēcīgiem spēlētājiem: līderi Sony ar  PlayStation, Microsoft ar Xbox un Nintengo Switch, ko ražo Japānas korporācija Foxconn Hosiden, abiem pēdējiem cīnoties par otru vietu.

turpināt lasīt ...

Automašinas riepas maiņaKā autobraucējs, kas ar auto brauc cauru gadu var pateikt, ka ir iestājies pavasaris? Viena no raksturīgām pazīmēm  -  palielinās automašīnu skaits, jo satiksmē atgriežas tie, kas ziemā brauca maz vai nebrauca vispār un otra pazīme – autobraucēji uz ceļiem atsāk braukt ātrāk un pārgalvīgāk. Lai arī pēc dažkārt apgrūtinošiem ziemas braukšanas apstākļiem vasara sola patīkamu pārmaiņu, autovadītājam pirms siltās sezonas vēl jāpagūst veikt vairāki būtiski auto sagatavošanas darbi.

turpināt lasīt ...

Makšķerēšana no laivasApgūt makšķerēšanas prasmes vienā gadā būs grūti (varbūt pat neiespējami), tāpēc cilvēkiem, kas ir iesācēji vai tikai gatavojas sākt savas makšķernieka gaitas, ir divas ziņas. Pirmā ziņa: lai apgūtu pamatus, būs jāapbruņojas ar pacietību un otra  - noteikti jāiegādājas atbilstošs makšķerēšanas inventārs, lai skološanās laiku padarītu interesantāku un ātrāk celtu vajadzīgās prasmes. Makšķerēšanas inventārs mūsdienās ir tik augstu attīstīts, ka zivīm izredzes palikt nenoķertām ir mazas, ja pretī stājas ar pieredzi un ķeršanas tehnoloģijām bruņots makšķernieks.

Vasaras makšķerēšana pateicoties dabas skaistumam ir arī bauda acīm, ko vislabāk tvert no savas laivas. Kur laiva, tur arī uzticams laivas motoriņš. Paraudzīsimies, kā izvēlēties savai laivai un makšķerēšanas prasmēm atbilstošu laivas motoru.

turpināt lasīt ...

Grāmatas lasīšana bērnamJa pirms tehnoloģiju ēras mūsu sabiedrība daudz lasīja, tad ar katru nākamo desmitgadi cilvēku skaits, kas regulāri lasa grāmatas arvien samazinās. Mūsu gadsimta pirmās desmitgades pētījums par grāmatu lasīšanu atklāja, ka apmēram trešdaļa no pieaugušajiem grāmatas lasa reizi pusgadā vai retāk, vai pat nelasa nemaz. Bērni, kas jau kopš agras bērnības nav radināti pie grāmatām un viņiem lasītprieks kā process ir svešs, skolā saskaras ar lasītprasmes problēmu.

Apskatīsim, kādas grāmatas piemērotas dažāda vecuma bērniem un kā soli pa solim apgūt lasītprasmi.

turpināt lasīt ...

Cepeškrāsnis virtuvēVeselīga un dažāda ēdiena gatavošana nav iedomājama bez cepeškrāsns. Ikviena saimniece ar īpašu rūpību izvēlas šo noderīgo virtuves tehniku, jo bez tās nav iespējams cept svētku pīrādziņus, tortes biskvītu, grilēt gaļu un dārzeņus – visas tās gardās lietas, kas mājās gatavotam ēdienam piedod īpašu garšu un apetelīgu izskatu. Ja plānojat iegādāties jaunu cepeškrāsni, kas ne tikai gatavo, bet arī pati attīrās, atgādināsim svarīgāko, kam būtu vērts pievērst uzmanību.

turpināt lasīt ...

Krans virtuveij ar ūdens maisītājuPārbūves projektos virtuves un vannas istabas ūdens maisītāji ir vieni no visizplatītākajiem jauninājumiem. Eiropas ražotāju veiktajās aptaujās tiek norādīts, ka 81% mājsaimniecību, kas veic remontdarbus, izvēlas nomainīt virtuves ūdens maisītāju un  88%  - vannas istabas ūdens maisītāju. Lai arī mums trūkst informācijas par Latvijas tirgu, varam pieņemt, ka tendences vismaz tajā, ka ūdens maisītāja nomaiņa ceļ komforta līmeni un pozitīvi ietekmē lietotāja pieredzi, ir līdzīgas.

Lielais pieprasījums pēc ūdens maisītājiem veicina ražotāju interesi piedāvāt arvien jaunus ūdens maisītāju modeļus, kas atšķiras pēc stila, apdares un funkcijām. Aplūkojot piedāvājumu, lielajā daudzveidībā var būt grūti orientēties, tādēļ noskaidrosim, kādām ūdens maisītāju tendencēm pirms iegādes, būtu vērts pievērst uzmanību.

turpināt lasīt ...

Dārza zaļumi uz palodzesFebruāra beigās un marta sākumā dienas kļūst garākas un saule silda arvien aicinošāk. Šis ir piemērots brīdis, lai uz savas palodzes iekārtotu dārziņu ar pirmajiem pavasara ziediem un zaļumiem.

Sīpolloki – vērtīgi un viegli audzējami

Kas gan nav redzējis dažāda izmēra stikla burciņas pildītas ar ūdeni un uz tām uzsēdinātus sīpolus? Veikalos lociņi nopērkami visu cauru gadu, taču pašu audzētiem ir īpaša garša un vērtība. Sīpollokus var sākt steidzināt jau janvārī, kad bez mākslīga apgaismojuma neko citu izaudzēt nav iespējams. Lociņu veidošanai tiek patērētas sīpolā uzkrātās barības vielas, tāpēc apgaismojumam nav izšķiroša nozīme. Vienreiz nogrieztie lociņi turpinās ataugt un ražu varēs vākt tik ilgi, kamēr neizsīks sīpola barības vielu krājumi.

Svarīgi zināt! Steidzināšanai vispiemērotākie ir Latvijā un Lietuvā audzēti sīpoli, kam miera periods ilgst līdz janvārim vai februāra beigām. Steidzināšanai labākie sīpoli ir no 4 līdz 5 centimetriem diametrā. Mazāki sīpoli ātrāk izdzīs lokus, taču raža būs neliela. No lielākiem izaugs lielāki, biezāki loki, taču steidzināšana prasīs vairāk laika.

turpināt lasīt ...

Darbs pie datoraDarbs ir ļoti svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa, turklāt tas var prasīt daudz enerģijas, spēka un uzmanības. Atvaļinājums un nedēļas nogales dod iespēju atjaunot fiziskos un emocionālos resursus, bet bieži ar to vien ir par maz. Lai arī darbs ir motivējošs un sirdij tīkams, dažkārt cilvēks nožēlo, ka nav atradis laiku, lai izkoptu savu personību kādā radošā nodarbē vai apguvis jaunas, ar darbu nesaistītas iemaņas. Hobijs ne tikai attīsta mūsu personību – tā esamībai ir daudz citu pozitīvu aspektu:

  • Aizraušanās ar hobiju palīdz plānot nedēļas darbus, noteikt prioritātes un izbēgt no ikdienas vienmuļības;
  • Tikai dažas stundas nedēļā, ko veltāt savam hobijam, nodrošina nepieciešamo emocionālo atpūtu;
  • Cilvēki, kam ir savs hobijs, mazāk cieš no stresa, slikta garastāvokļa un depresijas;
  • Nodarbes, kas aizrauj, liek mums justies laimīgākiem un atvērtākiem pret citiem;
  • Jūs kļūstat par interesantu sarunu biedru, jo draugi un kolēģi labprāt uzzinās jaunumus no pirmavota;
  • Grupu aktivitātes, piemēram, komandu sporta veidi, var uzlabot jūsu komunikācijas prasmes un attiecības ar komandas biedriem; 
  • Jūsu hobijs ar laiku var kļūt par papildu peļņas avotu vai jaunu profesiju.
turpināt lasīt ...

Veļas gludināšana ar gludekliMūsdienu veļas mazgājamā mašīnā izmazgāt veļu viegli, ātri un pilnībā automatizētā procesā nav nekas īpašs. To gan nevar teikt par gludināšanu. No šī darba, lai kādus “var arī negludināt” argumentus mēs lietotu, ne vienmēr izdodas izvairīties. Neko darīt – atliek vien atrast savām vajadzībām atbilstošāko gludekli, kas gludināšanas procesu padarītu efektīvāku un nodrošinātu arī izcilu rezultātu.

Ja gludekļa izvēle kādu laiku nav bijusi jūsu prioritāte, tad būsiet pārsteigti, cik plašs šobrīd ir dažādu gludināšanas ierīču klāsts – ir gan dažādas gludināšanas sistēmas, tvaicēšanas statīvi, rokās paņemami apģērbu tvaicētāji, kas izskatās kā fēni, bezvadu gludekļi un liels klasisko modeļu piedāvājums.

turpināt lasīt ...

Biljarda galdsPienāk brīdis, kad beidzot ar iedvesmu ķeramies klāt sava mājokļa iekārtojuma izmaiņām, lai telpai, kura netiek lietota, piešķirtu jaunu funkciju un veidolu. Tā realizējas labākās  mājas spa, ģimenes kinozāles, sporta un hobiju telpu interjera idejas. Tomēr ir vēl viens lielisks, bet retāk īstenots pārvērtību projekts, kas kļūst arvien populārāks – spēļu istaba ģimenei un viesiem. Mājās iespējams spēlēt ne tikai novusu, biljardu, dažādas populāras galda spēles, bet arī nenoliedzami populāro kāršu spēli pokeru. Saviesīga, jautra un azartiska laika pavadīšana draugu un ģimenes lokā ir tas, ko bieži vēlamies visvairāk. Noskaidrosim, kā iekārtot savās mājās telpu pokera un biljarda spēlei.

turpināt lasīt ...

Mīļotā iepriecināšana ValentīndienāSaņemt dāvanas svētkos ir ļoti patīkami, tas iepriecina ikvienu cilvēku. Ziemassvētku un Jaunā gada dāvanas jau ir izsaiņotas un par tām Jūs varat turpināt priecāties, bet aiz kalniem nav arī nākamie svētki, kuros Jūs varat iepriecināt gan savu otro pusīti, gan ģimenes locekļus un draugus.

Februārī svinēsim Svētā Valentīna dienu, kas ir 14. datumā. Kad apkārt virmo mīlestība un viss ir izdekorēts sarkanām sirdīm.

turpināt lasīt ...

mesh wifi rooterisMobilais mājas internets šobrīd pieejams 99 % Latvijas teritorijas un to izmanto teju katrā mājsaimniecībā, lai strādātu, mācītos, sazinātos ar pakalpojumu sniedzējiem un, protams, patērētu izklaidējošu saturu, pieslēdzoties dažādām straumēšanas platformām. Lietotāji savstarpēji atšķiras – vieniem zibenīgs un jaudīgs internets nebūt nav prioritāte, taču citiem tā ir dzīves nepieciešamība. It sevišķi, ja  mājsaimniecības dzīvesveids prasa nodrošināt vienādi spēcīgu signālu visās telpās un vairākiem lietotājiem ar jaudīgiem interneta lietošanas paradumiem.

turpināt lasīt ...

Dokumentu skanerisSkeneris ir lielisks palīgs, lai jebkāda veida dokumentus pārveidotu par elektroniskā formāta dokumentiem. Skenerus var iedalīt trīs kategorijās:

  • dokumentu skeneri
  • dokumentu un fotogrāfiju skeneri
  • dokumentu, fotogrāfiju un fotofilmiņu skeneri

Ir vērts pirms iegādes saprast, kādam mērķim visbiežāk skeneris tiks izmantots, lai iegūtu vislabāko rezultātu. Katram pirkumam ir kāds mērķis, ko cilvēks ar to vēlas panākt, piemēram, atvieglot darbu ar dokumentiem, maksimāli ātri tos no papīra  formāta pārvēršot elektroniskā formātā.

turpināt lasīt ...

Kalnu slēpošana kalnu slēpošanas trasēsZiemas sporta veidu un dažādu ziemas aktivitāšu baudīšana šobrīd rit pilnā sparā. Šī gada ziema mūs ir iepriecinājusi ļoti agri, līdz ar to ziemas sporta cienītāji var būt ļoti pateicīgi. Bet ar kādu sporta veidu nodarboties, kā nonākt pie ziemas sporta veida, kas sagādā patiesu prieku un gandarījumu?

Viens no pieprasītākajiem ziemas sporta veidiem ir

turpināt lasīt ...

Laulības gredzeni ar briljantiemLaulības gredzenam ir sena un simboliska nozīme – tas ir apliecinājums divu cilvēku dotam mīlestības zvērestam. Mainās sabiedrības attieksme pret laulības institūtu, taču gredzena nozīmei kā divu cilvēku savienību apliecinošam elementam saglabājas. Pat vēl vairāk – laulības gredzenu dizains un to nēsāšanas stils piedzīvo izmaiņas no tradicionāli pieņemtā  - līdzās laulības gredzenam no dzeltenā zelta bez gravējumiem un akmeņiem, ir atrodami daudzi mūsdienīgi risinājumi.

turpināt lasīt ...

Putekļu sūcējs bez vada ar akumulatoruKādas ir bezvadu putekļu sūcēju priekšrocības?

Spodra un tīra māja nav iedomājama bez jaudīga, klusa un uzticama putekļu sūcēja. Bez standarta putekļu sūcēja modeļa ir iegādājami dažādi citi putekļu sūcēju paveidi, starp kuriem atsevišķu grupu veido bezvadu ierīces, tā saucamie

turpināt lasīt ...

Mājas apgaismojumsApgaismojumu iespējas un piedāvājumi katrai mājas telpai, ir ļoti plaša klāstā. No vienas puses tas ir ļoti labi, jo katrs noteikti var atrast piemērotākās apgaismojuma iespējas savai mājvietai, no otras puses tas nedaudz apgrūtina apgaismojuma izvēli.

Rakstā sniegsim idejas, kā izvēlēties piemērotāko apgaismojumu dažādām telpām, kā arī to kā ietaupīt izvēloties dažāda veida apgaismojuma spuldzes.

Ja šobrīd esat uzsākuši sava mājokļa remontdarbus vai pat būvējat savu mājokli no pamatiem, tad jau laicīgi ir jāsaplāno, kādus apgaismojumus un rozetes vēlaties redzēt katrā telpā. Lai neizveidotos situācija, ka tad, kad remontdarbi jau ir beigušies un noslēgušies, Jūs sākat domāt par apgaismojumu. Bet pieredzējuši un zinoši remontdarbu speciālisti zinās teikt, ka tas nav piemērots brīdis, kad plānot apgaismojumu.

turpināt lasīt ...

Virtuves dvieļiPēc nedaudz vairāk, kā mēneša mēs svinēsim vienus no gada gaidītākajiem svētkiem - Ziemassvētkus. Kad katrā ģimenē tiks klāts bagātīgs svētku galds, dziedātas Ziemassvētku dziesmas un dāvinātās dāvanas.

Iespējams, ka kāds no Jums jau veido dāvanu sarakstu vai arī jau tās laicīgi pērk, lai nebūtu jāsaskaras ar Ziemassvētku laika drudzi un satraukumu, kad visi svētku darbi tiek atlikti uz pēdējo brīdi.

turpināt lasīt ...

Slidošana kopā ar ģimeniKatrā gadalaikā ir iespējams piedzīvot un izmēģināt dažādas jaunas nodarbes, kas var pāriet lieliskā un kvalitatīvā hobijā gan bērniem, gan pieaugušajiem. Daudzi vecāki saviem bērniem piedāvā izmēģināt slidošanu. Ir slidotavas, kuras pieejamas visa gada garumā, bet, ja vēlaties piedzīvot patiešām autentiskas slidošanas emocijas, tad ziema ir īstais laiks, kad doties uz kādu no āra slidotavām.

Ledus halles - tā ir iespēja bērniem piedāvāt apgūt daiļslidošanu vai hokeju visa gada garumā. Visdrīzāk, ka meitenes izvēlēsies izmēģināt daiļslidošanu, bet puiši hokeju. Slidošana ir lielisks veids, kā visai ģimenei kopā pavadīt kvalitatīvu brīvo laiku un apgūt vai attīstīt slidošanas prasmes.

turpināt lasīt ...

Vitamīnu lietošanaLai organisms pilnvērtīgi funkcionētu, ir nepieciešami dažādi vitamīni, kas palīdz cilvēkam justies labi un būt aktīvam savās ikdienas gaitās. Vismaz reizi gadā būtu ieteicams nodot analīzes, lai saprastu, kādus vitamīnus būtu nepieciešams uzņemt papildus. Vienmēr gan ieteicams vitamīnus iegādāties tikai un vienīgi aptiekās vai veikalos, kuriem ir atļauja jeb licence tirgot šāda veida preparātus, kā arī pirms vitamīnu lietošanas konsultēties ar ārstu vai farmaceitu. Nebūtu prātīgi “”uz savu galvu” iegādāties vitamīnus, nezinot, vai tie patiešām Jums ir nepieciešami.

Protams, ir jāseko līdzi uzturam, ar kura palīdzību var uzņemt dažādus vitamīnus, lai gan ir jāspēj ne tikai sekot līdzi uzturam, bet to arī sabalansēt.

turpināt lasīt ...

Elektriskais sildītājsKatram no mums ir izpratne par to, kādai būtu jābūt temperatūrai dzīvojamajā zonā. Bet visdrīzāk, ka daudzi dzīvokļu īpašnieki piekritīs, ka rudens sezonas posms, kad nav vēl pieslēgta apkure, ir salīdzinoši vēss un drēgns. Ne visiem ir pieejams kamīns vai kāds cits alternatīvs apkures veids.

Bet katrā ziņā visiem ir iespēja iegādāties konvektoru jeb sildītāju, lai drēgnās dienas padarītu siltākas, omulīgākas un mājīgākas.

turpināt lasīt ...

Radio vadāma lego masinaVairums pieaugušo domā, ka laiks spēlēm ir domāts vienīgi bērniem. Spēlēšanās, kā iespējamais laika pavadīšanas veids, tiek apzināti izslēgts no pieaugušo ikdienas, lai gan daži tomēr spēj saglabāt šo brīnišķo saikni ar bērnību un turpina spēlēties arī pieaugušo pasaulē. Psiholoģijas eksperti atzīmē, ka spēlei ir daudz priekšrocību — un visu vecumu cilvēkiem. Daži no daudzajiem ieguvumiem, atvēlot laiku spēlēšanai, ir stresa un trauksmes samazināšanās, pastiprināta sociālā saikne, garastāvokļa uzlabošanās, radošuma un problēmu risināšanas prasmju attīstīšana. Zinātnieku pētījumi apstiprina, ka cilvēki ir vienīgās dzīvās būtnes uz zemes, kas, arī pieauguši, turpina spēlēties. Tas ir normāli! Turklāt tā ir vienkārši patīkama un nekaitīga izklaide!

Nevelti lielās rotaļlietu ražošanas korporācijas rada produktus, kas ir saistoši cilvēkiem dažādos vecumos. Viens no tiem ir LEGO, kura ikonisko LEGO klucīti pazīst ikviens pieaugušais un bērns uz mūsu planētas. Ar LEGO ir uzaugušas jau vairākas paaudzes, un LEGO konstruktors ir rotaļlieta, ar kuru var spēlēties visu mūžu - no 18 mēnešiem līdz 99 gadiem. LEGO ir gaidīta dzimšanas dienas dāvana ikvienā mājā. Vēl vairāk – prieks un aizrautīga spēlēšanās, saņemot LEGO, garantēta visai ģimenei.

turpināt lasīt ...

Krāsainas kontaktlēcasKrāsainās kontaktlēcas pēdējā laikā izvēlas daudzi cilvēki, jo tā ir lieliska iespēja mainīt acu toni, būt pamanāmam un neradīt nekādas redzes problēmas. Jāsaka, ka šobrīd ir ļoti daudz ražotāju, kas piedāvā krāsainās kontaktlēcas, līdz ar to var būt grūtības izvēlēties konkrēto kontaktlēcu modeli, kas Jums būtu vispiemērotākais. Ieskatieties šajā rakstā, kur atradīsiet padomus, kā iegādāties sev piemērotākās krāsainās kontaktlēcas. Iegādājoties krāsainās lēcas Jums nav radikāli jāmaina acu tonis, Jūs varat izvēlēties kādu neitrālu krāsu vai toni, ja nevēlaties uzreiz krasas pārvērtības.

turpināt lasīt ...

Puszābaki rudenīLai arī katru sezonu no jauna tiek piedāvātas aktuālās modes tendences, nemainās paši apģērbu veidi. Neatkarīgi no sezonas kleitas tiek uzskatītas par sievišķības manifestu. Arī rudenī  kleitas ir aktuālo modes tendenču būtiska sastāvdaļa. Veidojot tērpa koptēlu, kas būtu ērts, stilīgs un komfortabls  rudens mainīgajos laikapstākļos, kleitas ir jāsaskaņo ar daudz plašāku apģērbu, aksesuāru un apavu klāstu nekā tas bija ierasts gada siltajos mēnešos.

turpināt lasīt ...

Haloveīna svētkiGada tumšajam laikam, no septembra beigām līdz Ziemassvētkiem, piemīt īpaša mistiska noskaņa, kas neatkarīgi no tradīcijām, kultūras un reliģiskās piederības, atspoguļojas zīmīgās svinamās dienās, kad pieļaujam mistikas, smalko enerģiju un neizskaidrojamu parādību esamību sev līdzās.

Halovīns (angļu: Halloween) jeb Visu svēto dienas priekšvakars ir viena no neviennozīmīgākajām mūsdienu tradīcijām, kurā seno ķeltu, romiešu un kristiešu svētki savijušies ar populāro kultūru, radot svētku kiču, kurā sākotnējā tradīcija aizstāta ar ārišķīgiem, dekoratīviem, pat banāliem elementiem.

turpināt lasīt ...

Roku krēms ādas kopšanaiRūpes par ādu ir primāras, ja vēlaties, lai āda izskatītos starojoša un veselīga. Par ādu ir jārūpējas visa gada garumā, bet īpaša kopšana tai ir jāvelta tieši vēsajos gadalaikos - rudenī un ziemā. Āda ir cilvēka lielākais orgāns un līdz ar to ir jācenšas tam veltīt nedalītu uzmanību un rūpes.

Rudenī un ziemā āda var izskatīties nogurusi, sausa, iespējams pat ar dažādiem pigmentācijas plankumiem, kas var rasties tad, kad no ādas “iet” nost vasarā iegūtais iedegums. Vasarā āda ir baudījusi sauli, vēju, karstumu, līdz ar to varam teikt, ka rudens sezona ir īstais laiks, lai atjaunotu ādas aizsargfunkcijas. Piemēram, lietot balinošus serumus vai iziet pīlingu kursu.

Rūpes par ādu nav tikai serumu vai krēmu lietošana, bet ir jāpadomā par dažādu vitamīnu uzņemšanu. Rudens sezonā ieteicams lietot selēnu, cinku, N vitamīnu, beta karotīnu, kā arī A un D vitamīnus. 

turpināt lasīt ...

Galda futbolsKad siltos un saulainos vasaras vakarus nomaina rudens, ir jāsāk domāt par dažādām aktivitātēm un nodarbēm, kuras var veikt iekštelpās, lai īsinātu garos un tumšos rudens vakarus.

Kā izklaidēt un kādas aktivitātes piedāvāt pusaudžiem, lai tās būtu gan izklaidējošas, gan izglītojošas un, protams, aizraujošas. Piedāvājumi ir dažādi un šajā rakstā varat iepazīties ar dažiem no tiem. 

Darīt to, kas sagādā prieku

Svarīgi, lai katram pusaudzim būtu vismaz viena aizraušanās vai hobijs, kuru darīt no sirds un ar prieku. Līdz ar to tiek iegūtas pozitīvas emocijas, kas katram cilvēkam ikdienā ir nepieciešamas. Iespējams, ka vienam tā būs grāmatu lasīšana, kādam citam sportošana vai kādu pasākumu apmeklēšana. Ja pusaudzis nav vēl atradis sev tīkamu brīvā laika pavadīšanas veidu, tad pieaugušo pienākums ir parādīt dažādas iespējas un piedāvājumus, lai būtu no kā izvēlēties.

turpināt lasīt ...

Kuru kleitu izvēlēties?Kleitas ir tradicionāla  un daudzveidīga sievietes garderobes sastāvdaļa. Elegantas vakarkleitas svinīgiem pasākumiem, rotaļīgas kokteiļkleitas neformāliem notikumiem un svinībām vai kleitas ērtai un komfortablai  ikdienai  - tās var būt tik daudzveidīgas un katrai no tām ir vieta mūsu garderobē. Izvēloties kleitu, būtiskākais tās siluetu piemeklēt atbilstoši valkātājas augumam. Tas palīdzēs izveidot vizuāli nevainojamu koptēlu, akcentējot vai nomaskējot noteiktas auguma daļas. Savukārt, tādas vizuālas kvalitātes, kā kleitas krāsa, auduma tekstūra un dekoratīvās detaļas, ļauj izcelt valkātājas personību un individuālo stilu. Lai arī katra no mums ir unikāla, var izšķirt četrus figūru pamattipus.

turpināt lasīt ...

brilles kvalitatīvam darbamŠobrīd briļļu piedāvājums ir pārsteidzoši plašs, un tās iespējams iegādāties ne tikai specializētajos optikas veikalos, bet arī internetā. Neatkarīgi no tā, kādas brilles, briļļu rāmji vai lēcas ir Jums nepieciešamas, visātrāk piemērotāko variantu iespējams atrast, caurskatot zināmo zīmolu piedāvājumu. Vai zināt, kam pievērst uzmanību, lai meklēšana internetā vainagotos ar rezultātu?  

Briļļu ietvars

Brilles ne tikai koriģē un saudzē redzi, bet tām arī jāizskatās labi. Runājot par briļļu modi,  vispirms ar to saprotam dažādu briļļu ietvaru formu un dizainu. Tas var kļūt par lielu izaicinājumu atrast sev vispiemērotāko! Brilles ir nozīmīgs vizuāls akcents un atspoguļo tā valkātāja personību. Ne visu iespējams paredzēt, taču kļūdīties būs grūtāk, ja briļļu ietvaru izvēlē ņemsiet vērā savas sejas formu.

turpināt lasīt ...

viedpulkstenisViedpulksteņu klāsts ir plašs un iespaidīgs, bet katrs modelis var atšķirties ar dažādām funkcijām, kas daudzus no Jums pat varētu pārsteigt un iepriecināt. Īsumā ieskicēsim, kādas ir interesantākās viedpulksteņu funkcijas, kuras var iegūt iegādājoties attiecīgā ražotāja viedo pulksteni.

Pamatfunkcijas, kas ir gandrīz katrā kvalitatīvā viedpulkstenī ir soļu skaitītājs, pulsa mērītājs, sadedzināto kaloriju skaitītājs. Iespējams, ka gudrais pulkstenis ar šādām funkcijām jau ir Jūsu ikdienas sabiedrotais.

Iegādājoties viedpulksteni būtu lieliski saprast, kāds ir tā lietošanas pamatmērķis. Iespējams, ka Jūs vēlaties kontrolēt un sasaistīt to ar savu viedtālruni. Varbūt viedpulkstenis ir nepieciešams tikai, kā soļu un kaloriju skaitītājs. Cik cilvēku, tik arī mērķu, kādēļ tiek iegādāts viedpulkstenis. Lai gan jāsaka, ka mūsdienās lielākoties katram cilvēkam ir viedpulkstenis, kas spēj Jūsu ikdienu padarīt ērtāku un modernāku.

turpināt lasīt ...

vertikālā saldētavaOgas un dārzeņi ir lieliska vitamīniem pilna maltīte, ko varam baudīt visā tā krāšņumā, jo Latvijas vasara mūs lutina ar šādiem vitamīniem. Kā rīkoties, ja vēlaties vasaras labumus un vitamīnus baudīt arī ziemā? Iespējams, ka esat par to domājuši, jo šādam mērķim noteikti būtu jāiegādājas saldētava. Līdz ar to baudot ziemā vasarā sasaldētās ogas, varēsiet kavēties siltās atmiņās par smaržīgo vasaras laiku.

Pirms ķeraties pie saldētavas meklēšanas, pieņemiet lēmumu vai saldētava būs paredzēta tam, lai sasaldētu tikai pāris kastīšu ogu vai tomēr, lai veidotu pamatīgus pārtikas uzkrājumus visai ģimenei. Zinot šos kritērijus daudz vieglāk būs atrast piemērotāko saldētavu.

turpināt lasīt ...

SMEG virtuves tehnika, kafijas automāts, tosteris, tējkannaDaudzi Itālijas zīmoli ir pasaulē atzīti dizaina etaloni, ko iekāro tūkstošiem pircēju. Tas ir likumsakarīgi, jo gadu gaitā Itālijā nav zudušas amatniecības tradīcijas, kas apvienojumā ar mūsdienu dizainu un tehnoloģijām, arvien spēj piedāvāt jaunu skatījumu uz ierastām, sadzīvē izmantojamām lietām, pārvēršot tās iekārojamos objektos (precēs).

Virtuves tehnikas ražotājs SMEG vairumam pircēju pagaidām ir mazāk zināms zīmols, lai gan tam Latvijā tam jau ir daudz fanu. 

turpināt lasīt ...

Tonālā krēma uzklāšana sejaiJa kosmētikas maciņā būtu jāieliek vien pāris paši nepieciešamākie kosmētikas līdzekļi, tad starp tiem noteikti būs tonālais krēms. Labs tonālais krēms ir kā mūsu ādas otrais “es”; tas delikāti noslēpj ādas defektus un izceļ mūsu vizuālo individualitāti. Ja vien neesam iedevušas savai sejas ādai brīvdienas  - bez piemērota tonālā krēma neiztikt.

Tonālā krēma izvēlē ņem vērā ādas tipu, vecumu un dabiskās ādas toni. Atšķiras arī ziemas un vasaras sezonai piemērotie tonālie krēmi. Tagad izskatīsim būtisko, lai Jūs jau ar pārliecību varētu izvēlēties sev piemērotāko tonālo krēmu.

turpināt lasīt ...

Tapetes virtuveiVirtuves zonas sienu apdarei parasti iesaka materiālus, kurus viegli mazgāt, ar izturīgu virsējo slāni, skrāpējumu drošus un, protams, nedegošus. Šo iemeslu dēļ virtuves apdarē redzam flīzes, krāsotas sienas, stikla, metāla vai kompozīta paneļus un retāk tapetes, taču situācija mainās - mūsdienu tapešu ražošanā izmantotās tehnoloģijas nodrošina daudz plašāku izmantojumu, un tapetes vannas istabā vai virtuvē vairs nav retums.

Lēmumu par tapešu izmantojumu virtuvē var diktēt dizaina apsvērumi vai pragmatiski iemesli – tapešu izmantojums sienu apdarē būs lētāks variants nekā krāsotas vai flīzētas sienas.

Kādas tapetes nodrošina atbilstošu lietojamību un arī dizaina kvalitātes?

turpināt lasīt ...

Apkures radiatoriJa šobrīd remontējat dzīvokli vai vēlaties tikai nomainīt vecos radiatorus, tad Jums noderēs sniegtie ieteikumi, kā izvēlēties pēc iespējas piemērotākus radiatorus Jūsu mājvietai. Mūsdienās radiatori ir ne tikai praktiskas ievirzes, bet tas ir arī lielisks interjera elements, kas var lieliski papildināt vai akcentēt ikvienu telpu.

Iespējams, ka vasarā mazāk tiek domāts par to, kāds būs dzīvokļa apsildes veids vēsajā gadalaikā, bet praktiski par to būtu domāt un interesēties jau laicīgi, lai pienākot aukstajai sezonai, Jūs varētu uzturēties siltās un omulīgās telpās.

turpināt lasīt ...

ŠujmašīnaŠūšana var būt arods, hobijs vai praktiska nodarbe  ar mērķi, piemēram, salabot apģērbu.  Neatkarīgi no mērķa, kam kalpos šujmašīna, tai pilnībā , kā jebkurai ierīcei, jāatbilst tās lietotāja vajadzībām. Par laimi, pat pilnīgam iesācējam ir iespēja iegādāties šujmašīnu, kas būs “neprašas droša”, bet ar kvalitatīvu sniegumu par atbilstošu cenu. Varētu pat apgalvot, ka ikvienā mājsaimniecībā šujmašīna ir ļoti noderīga ierīce, ar kuras palīdzību nošūt izirušu vīli, atšūt aizkarus vēlamā garumā vai steidzami salabot apģērbu. Vēl ne mazāk svarīgs iemesls, kāpēc apsvērt šujmašīnas iegādi, ir jaunas iemaņas, kam, ar laiku attīstoties, ir iespēja apgūt prakstisku hobiju  vai pat saņemt papildu ienākumu.

Doma iegādāties šujmašīnu? Esam apkopojuši svarīgāko par Top 3 šujmašīnu ražotājiem, lai atvieglotu Jūsu izvēli.

turpināt lasīt ...

Sejas adas kopšanaVispārzināms, ka sejas āda atklāj gan procesus, kas notiek mūsu organismā, gan emocijas un notikumus, kas ir klātesoši mūsu dzīvēs. “Viss ir uz sejas” – tā reizēm varam teikt, ja, no rīta pamostoties, spogulī redzamais neatbilst vēlamam. Par laimi palīdzēt var kopjošā kosmētika un regulāra ikdienas sejas ādas kopšanas sistēma (rutīna), kuras ievērošana parūpējas par mūsu sejas ādas vizuālo izskatu.

Pareiza ikdienas ādas kopšana, kas sastāv no secīgiem soļiem, ir galvenais priekšnoteikums skaistai, veselai un mirdzošai sejas ādai. Šos soļus ievērot nav grūti, ja pie rokas ir atbilstoši kosmētikas līdzekļi un ir izpratne par to lietošanu.

Kādi sejas ādas kopšanas soļi būtu jāievēro dienu uzsākot?

turpināt lasīt ...

Darbs ar 3D printeriDaudzi noteikti dzirdējuši par tādu tehnoloģisko iekārtu kā 3D printeris. Taču joprojām ne katrs zina, ka ar to var izdrukāt reālus taustāmus objektus un kā tieši printeris darbojas. Līdz ar ko iekārta var šķist kā elements no zinātniskās fantastikas, kuru “parastajam mirstīgajam” nesaprast. Realitātē viss nav tik sarežģīti, un 3D printeri jau vairumā atrodami uzņēmumos, medicīnas iestādēs, privātajā lietošanā un pat skolās. Par to, kam tie noder, ko tieši var izdrukāt un kas nepieciešams drukai, lasiet turpinājumā!

turpināt lasīt ...

Saulessargs teraseiSauļošanās, nesteidzīgas sarunas pie gardas maltītes, dabas skaistuma baudīšana – siltās sezonas atklāšana vasaras terasēs ir klāt! Lai varētu pilnvērtīgi relaksēties pēc garas darba dienas vai brīvdienās, ir pēdējais laiks parūpēties par terases labiekārtošanu. Lasiet tālāk un apsveriet, vai Jums jau ir sagādāts viss, bez kā neiztikt terasē komforta, skaistuma un drošības labad!

turpināt lasīt ...

Putekļu sūcējs uzkopšanaiJa pašlaik esat jaunas sūkšanas iekārtas meklējumos, diez vai ir vērts izvēlēties standarta modeli. Modernie risinājumi sniedz papildus privilēģijas – uzkopt ātrāk, ērtāk un kvalitatīvāk. Vien jāatrod savām vajadzībām piemērotākais putekļu sūcēja veids, jo ir vairākas uzmanības cienīgās alternatīvas. Lasiet tālāk un uzziniet, kādus tradicionālos putekļu sūcējus pašlaik lietotāji atzīst par visnoderīgākajiem mājsaimniecībā, kādēļ kļuva tik populāras sūkšanas slotas un ko izvēlēties, ja sadzīves darbiem varat atvēlēt vien minimālu laiku!

turpināt lasīt ...

Saules baterijasLaikā, kad elektrības rēķini strauji kāpj, alternatīvo energoresursu meklējumi ir īpaši aktuāli. Par laimi, viss jau ir izgudrots. Nav nekā ilgtspējīgāka par atjaunojamo saules enerģiju, kuru savam elektrības patēriņam cilvēki iegūst caur modernajiem saules paneļiem. Ja pirms dažiem gadiem šādus paneļus mūsu klimatiskajā zonā redzējām tikai komerciālos objektos, tagad arvien biežāk tie parādās privāto namu jumtos. Un zaļās enerģijas popularitāte tuvākajos gados neapšaubāmi tikai augs. Ja arī Jūs nopietni apsverat paneļu uzstādīšanu, mēs pastāstīsim, kāpēc šī doma nav peļama un kādās situācijās investīcijas visvairāk atmaksāsies.

turpināt lasīt ...

Telpa ar logiemLai atsvaidzinātu interjeru, kapitāls remonts nav obligāts. Pietiek vien nomainīt dažus akcentus. Vienkāršākais un ekonomiskākais veids - pamainīt logu noformējumu pret telpām pieskaņotu un modernu. Ja Jums ir svarīgs mājokļa stils un gaumīgums, atslēgvārds te ir “modernu”. Jo gluži kā interjera noformēšanā šajā jomā ir savas modes tendences. Izvēlēties ruļļus vai nakts aizkarus, likt dekorētu karnīzi vai gandrīz nemanāmu, kādas aizkaru apdrukas pašlaik ir modē? Lasiet tālāk un uzziniet aktuālākos risinājumus!

turpināt lasīt ...

casual abģērbsIzskatīties stilīgi un atbilstoši vairumam ikdienas situāciju – laba noskaņojuma un produktīvas dienas pamats. Vislabāk šim nolūkam atbilst casual stils, kurš pēdējo gadu laikā figurē modes žurnālos, programmās, blogos un vēl jo vairāk – pilsētas ielās. Par šī ģērbšanās virziena popularitāti liecina arī slavenību garderobe - lielākā daļa no viņiem ikdienas gaitām izvēlas tieši casual drēbes. Ja arī Jūs vēlaties piekopt šādu pievilcīgu tēlu veidošanu, mēs pastāstīsim, kas ir raksturīgs casual garderobei, kā to viegli var transformēt un ko izvēlēties jaunajā sezonā.

turpināt lasīt ...

Vasaras kleitaPēc ilgstošām mājsēdēm šī vasara apsolās būt aktīva un pasākumiem bagāta. Tas nozīmē, ka ir īstais laiks sarosīties un padomāt par piemērotu garderobi. Vasaras kleitas – elements, bez kura neiztikt (un arī negribētos iztikt!) siltajā sezonā. Jaunākās kolekcijas jau parādās veikalos. Rodas jautājums, ko no tā izvēlēties, lai izskatītos stilīgi un atbilstoši situācijai? Jāsaka, ka šajā sezonā izvēle ir milzīga. Dizaineri parūpējušies par stilu, materiālu, krāsu, formu daudzveidību, lai katra no mums varētu uzspīdēt spilgtāk par vasaras saulīti!

Modernās krāsas, garums, apdrukas

Romantisms, retro, disko, 90. un 2000. gadu stils – šāds mikslis sagaida mūs šovasar. Tas priecē - nebūs grūtību atrast “īsto” modeli jebkurai gaumei un figūrai. Modē joprojām ir midi un maksi garums, kas padara tēlu sievišķīgāku, elegantāku un vajadzības gadījumā apslēpj figūras nepilnības. Taču līderos izvirzās mini garums. Tiesa, kombinācijā ar brīvu vai daudzslāņainu piegriezumu, garām vai pufīgām piedurknēm, apjomīgāku “augšiņu” (žakete, jaciņa).

turpināt lasīt ...

darbi dārzāOtrajā pavasara mēnesī privāto saimniecību īpašniekiem nav laika skumt - uzmanību prasa gan dārzs, gan teritorija. Šajā periodā jāpabeidz martā uzsāktie darbi un jāķeras klāt citiem neatliekamiem uzdevumiem. Tikai visu izdarot, varēsiet atklāt jauno silto sezonu ar pievilcīgu teritoriju un pēcāk sagaidīt bagātīgu ražu vasarā. Lasiet tālāk un uzziniet, kas būtu jāpaveic dārzā aprīlī un kādi rīki varētu palīdzēt Jums tikt galā ar darbu ātrāk, vienkāršāk un kvalitatīvāk. 

turpināt lasīt ...

Apģērbu gardarobeLai izskatītos stilīgi un nekad neuztrauktu sevi ar jautājumu “ko lai uzvelk”, garderobē ne obligāti jābūt milzīgam drēbju un apavu skaitam. Galvenais, lai tur esošie elementi teicami kombinētos savā starpā, veidojot pilnvērtīgus tēlus. Noteikti jau dzirdējāt, ka stilisti piedāvā šim nolūkam praktisku risinājumu – kapsulas garderobi. Ar to domātas vairākas apģērbu, apavu un aksesuāru vienības (parasti no 6 līdz 15) vienotā stilā un saskanīgā krāsu gammā, no kurām var izveidot vairākus pilnvērtīgus un atšķirīgus tēlus. Izveidojot šādu kapsulu kādai noteiktai dzīves jomai, piemēram, ikdienai, Jums vairs nevajadzēs lauzt galvu, ko lai uzvelk. Varēsiet ātri un bez stresa sakombinēt stilīgu tēlu atkarībā no paredzamā pasākuma, sava noskaņojuma un laikapstākļiem. Patīkams bonuss būs līdzekļu ekonomija, jo katrs kapsulas elements nebūs lieki izmesta nauda – tas intensīvi lietosies.

turpināt lasīt ...

Saldējuma mašīnā mājās pagatavots saldējumsPalutināt sevi ar kādu gardumiņu ir īpaša tradīcija daudzām ģimenēm. Gan lielajiem, gan mazajiem viens no mīļākajiem desertiem ir saldējums. Tā izvēle veikalos pašlaik ir milzīga. Taču sadzīves tehnikas ražotāji piedāvā mūsu izvēlei alternatīvu – pagatavot saldējumu pašiem, izmantojot kompaktu saldējuma mašīnu. Ja Jūsu virtuvē šādas iekārtas vēl nav, lasiet tālāk, kā tā darbojas un kam varētu lieti noderēt.   

Argumenti PAR

Saldējuma mašīnas darbības princips ir samērā vienkāršs. Iekārta sastāv no tvertnes, kurā jāliek pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, kā arī lāpstiņas, kura jauc šīs sastāvdaļas (pienu, saldo krējumu, olas u.c. produktus saskaņā ar recepti). Pēc ieslēgšanas aparāts kaut kādā mērā atgādina mikseru, ar atšķirību, ka tas ne vien maisa, bet arī saldē. Beigās sanāk pilnīgi sasaldēta viendabīga masa bez ledus kristāliņiem (!), kuri parasti veidojas, ja sajaucat sastāvdaļas patstāvīgi un vienkārši ieliekat saldētavā. Saldējuma pagatavošanai speciālajā aparātā ir arī citas būtiskas priekšrocības:

turpināt lasīt ...

Lietie diski automašīnaiDiski ir viena no svarīgākajām automašīnas ritošās daļas komponentēm, tādēļ ar to izvēli agrāk vai vēlāk saskaras ikviens auto īpašnieks. Visbiežāk izvēle krīt tieši uz lietajiem diskiem. Iemesli ir vairāki: viegls svars, kas ļauj samazināt degvielas patēriņu un nodrošina spēkratam labāku manevrēšanu un dinamiku, laba siltuma vadīšana - novērš bremzēšanas sistēmas pārkaršanu, plaša dizaina izvēle – autovadītāji var izrādīt savu individualitāti. Ne mazsvarīga ir arī pieejamība lielam patērētāju lokam, jo precei ir plašs cenu diapazons. Dažkārt cenas starpība par vienu disku ir vairākkārtīga. Likumsakarīgi rodas jautājums, kādas ir dārgāku-lētāku disku atšķirības un vai ir vērts pārmaksāt? Īpaši aktuāls šis jautājums ir pašlaik, kad visapkārt augošo cenu ietekmē vēlme „pasaudzēt” budžetu ir izteikta. Uzreiz jāsaka, ka viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu nav, jo viss ir atkarīgs no Jūsu prioritātēm. Taču uzdevuma atvieglošanai mēs pastāstīsim, kas veido disku cenu starpību, bet Jūs izlemsiet, no kā būtu gatavs atteikties ekonomijas nolūkos.

turpināt lasīt ...

Triki ar skrejriteniAktivitātes svaigā gaisā ir labākais brīvā laika pavadīšanas veids gan pieaugušajiem, gan bērniem. To popularitāti būtiski vairo arī pilsētas infrastruktūras attīstība: jauni pastaigu parki, skeitparki, citi sporta un spēļu laukumi. Jāņem vien talkā piemērots inventārs! Viens no samērā jauniem, taču jau ļoti populāriem sportošanas veidiem ir braukšana ar triku skrejriteņiem. Ar ko tie atšķiras no tradicionāliem, kādas papildus iespējas sniedz un kā izvēlēties piemērotāko modeli, - par to turpinājumā!

turpināt lasīt ...

telefonu lietosanaViedtālruņu tirgus nepārtraukti tiek papildināts ar modernizētiem modeļiem. Pašlaik izvēle ir tik liela, ka apjukums rodas gandrīz vai ikvienam, kurš ir jauna telefona meklējumos. Katrs vēlas tikt pie mūsdienu reālijām atbilstošākā modeļa – tāda, kurš būtu pietiekami veiktspējīgs gan darba uzdevumos, gan izklaidē, gan saziņā ar pietuvināto personu loku. Kādam dominējošā ikdienā ir profesionālā joma, citam – komunikācija populāros sociālajos tīklos, taču vairumam cilvēku visas minētās dzīves „sastāvdaļas” lielākā vai mazākā mērā pārklājas. Mēs sniegsim dažus praktiskus padomus, kas palīdzēs Jums izvēlēties mūsdienu dzīves līmenim atbilstošo iekārtu.

turpināt lasīt ...

GRANITE, IK
GRANITE, IKUzņēmums Granitespecializējās kapu labiekārtošanā. Izgatavojam, pārdodam un uzstādām kapu pieminekļus, kapu apmales, kapu sētiņas, kā arī piedāvājam kapu memoriālu izveidi. Piedāvājam labiekārtot kapa vietu, veicot apzaļumošanu un/vai restaurāciju.
Dzirnavu 90
Dzirnavu 90Piršu celtniecība, projektēšana, bīvniecība, ķīniešu un itāļu mozaīkas, individuālie pasūtījumi, visa veida tvaika pirtis, īstas krievu pirtis, krāsnis un kamīni.
Embūtes muiža, viesu māja
Embūtes muiža, viesu mājaNaktsmītnes, banketu un semināru zāle. Embūtes dabas parkā - eko taka, izbaudīsiet dabas parkā esošos dabas un kultūrvēsturiskos objektus.
Otrā Elpa, labdarības veikals
Otrā Elpa, labdarības veikalsLabdarības veikals, kurā var nodot sev vairs nevajdzīgas, bet citam lietderīgas lietas, apģērbus, apavus, grāmatas. Ieņēmumi no pārdotām mantām, tiek novirzīti dažādiem labdarības/sociāliem projektiem. Katrs pircējs var balsot par to, tieši kurš projekts saņems finansējumu tajā mēnesī.
Moto & Metal NESTER CUSTOM art gallery, mākslas galerija
Moto & Metal NESTER CUSTOM art gallery, mākslas galerijaNESTER CUSTOM ir radoša darbnīca dizaineru mēbeļu un unikālu skulptūru veidošanai no metāla. Par pamatu mūsu izstrādājumiem izmantojam automobiļu, motociklu, elektroinstrumentu detaļas un citus metāla izstrādājumus. Mūsu uzņēmums sāka attīstīties bojātu automašīnu remonta un motociklu atjaunošanas jomā, ko mēs turpinām veiksmīgi veikt un šodien, vienlaikus radot CUSTOM motociklus.
Dzīpari S, tekstila izstrādājumi
Dzīpari S, tekstila izstrādājumiDzīpars piedāvā roku darbu izstrādājumus no lina un vilnas. Darbs tiek veikts uz vecā tipa koka stellēm, kās redzamas brīvdabas muzejā.
Priedes māja, viesu nams
Priedes māja, viesu namsViesnīca Helmi atrodas pašā Ainažu centrā, 500m attālumā no jūras. Kafejnīca, bārs un banketu zāle ar 25 vietām
Dizaina Fabrika, netradicionāla svinību vieta
Dizaina Fabrika, netradicionāla svinību vieta325 m2 radošiem, īpašiem un neordināriem pasākumiem. Vieta kāzām, privātām svinībām, semināriem un korporatīvajām ballītēm. Radoša vide fotosesijām un filmēšanām. Sakām JĀ kreatīvām idejām un piepildītiem sapņiem.
Danfo Masters, SIA
Danfo Masters, SIADanfo Master. Logu plēves, vizuālā reklāma, reklāma uz auto, stiklu tonēšana, dekoratīvais stikls.
Zariņi, viesu māja
Zariņi, viesu mājaLaipni lūdzam viesu mājā "Zariņi". Krievu pirts ar baseinu,  sauna, naktsmītnes, lapene, ugunskura un telšu vietas. Telpas banketiem un svinībām.
Visi banneri