Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Seno lietu krātuve

Seno lietu krātuve

26 km no Kandavas, Vārpiņas, Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3131
(+371) 26111332
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Svarīgi: Pieteikties iepriekš.

Veidotāja: Vānes pagasta bibliotēkas vadītāja Sandra Kosogova.

Apraksts: 2015. gada decembrī Vānes pagastā atklāja „Seno lietu krātuvi”, projekta "Dari pats” ietvaros. Kolekcijas sākums bija 2015.gada vasarā Vānes pagasta svētkos bibliotēkā ierīkota izstāde „Vēsture zem putekļiem”, kuras pamatā ir Airitas un Ilmāra Hānbergu dāvātās senlietas, grāmatas un sadzīves priekšmeti no „Zeltiņu” mājām. Turpinājums sekoja, kad Kandavas novada Iespēju fonds izsludināja projektu konkursu „Dari pats”. Pagasta ļaudis nolēma tajā piedalīties. Projekts tika atbalstīts un tā ar vairāku mēnešu ieguldīto darbu un laiku, 2015.gada nogalē tika atklāta Vānes pagasta vēstures glabātāja "Seno lietu krātuve". Sandra Kosogova ir pateicīga visiem palīgiem, savai darba grupai, ar kuras palīdzību izdevies paveikt šo nozīmīgo darbu.

Piezīmes: Atklāšanas brīdī iekārtotas bija trīs telpas un ierakstīti septiņi vānenieku atmiņu stāsti par dzīvi Vānē 20. gadsimtā. Turpmāk muzeju gaida liels darbs, lai turpinātu vākt atmiņas, lietas un faktus.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresSenlietu kolekcijas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 4738
Meklēšanas rezultātos parādīts : 10098


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Sauna serviss, SIA
Sauna serviss, SIAPirts izbūve mājās un dzīvokļos, saunas, tvaika pirtis, hammam, elektriskās un malkas pirts krāsnis, tvaika ģeneratori un cits pirts aprīkojums
Jette, lietišķā māksla
Jette, lietišķā mākslaAmatniecības uzņēmums Jette IK. Pastalas. Dekoratīvi lietišķās mākslas darbu izgatavošana un tradīciju saglabāšana. Ādas mākslinieciskās apdares darbi.
Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs
Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejsMencendorfa nams – Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāle – ar savu 17.-18. gs. mājokļa noskaņu ir vienīgais šāda tipa muzejs Baltijā un apmeklētājiem atvērts kopš 1992. gada 18. maija. Ekspozīcija iekārtota 1695. gadā celtā namā, kurš līdz pat 1939. gadam bija dzīvojamais nams ar veikalu un noliktavu stāviem.
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrāde
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrādeMani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
Sumbrs, kafejnīca - motelis
Sumbrs, kafejnīca - motelisKafejnīca - motelis, ēdiena pasūtīšana ceļā, iespējams klāt galdus līdz 50 cilvēkiem.
Madaras, atpūtas māja
Madaras, atpūtas mājaAtpūtas vieta atrodas gleznainā vietā Usmas ezera krastā Mājiņā ir trīs guļamistabas - divas ar divām un viena ar četrām guļvietām. Ir kamīntelpa un virtuve.
Žagarkalns, kempings
Žagarkalns, kempingsKempings un laivu bāze Žagarkalns. Atpūtas pasākumi kolektīviem, izbraucieni ar laivām pa upi. Piknika vietas, laivu, velosipēdu, telšu noma.
Palmas, brīvdienu māja
Palmas, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Palmas atrodas 1500 metri no jūras, Jūrkalnes centrā : divstāvu jauna guļbūves ēka, divas atsevišķas istabas otrā stāvā, gultas vietu skaits 8, ir virtuve (ledusskapis plīts, trauki, izlietne, silts ūdens) duša, vc,
Hidrolats, SIA, metālapstrāde
Hidrolats, SIA, metālapstrādeRūpnīca „Hidrolats" ir specializējusies vienpusēju, divpusēju, kā arī teleskopisko hidraulisko cilindru ražošanā. Mūsu vairāk nekā 60 gadu uzkrātā bagātā pieredze, speciālas iekārtas un tehnika dod iespēju izgatavot augstas kvalitātes un dažāda izmēra hidrauliskos cilindrus.
Visi banneri