Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Rājumi, biedrība

Rājumi, biedrība

"Saules", Matkules pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3132
(+371) 20065005
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

LIDOJUMS AR PARAPLĀNU TANDĒMĀ

Ja gribi ieraudzīt Kurzemi no putna lidojuma, atklāt jaunu dimensiju savām sajūtām, tad tas ir priekš Tevis.

Nosūtot īsziņu ar burtu "T" un savu e-pasta adresi uz telefonu 20065005 uzzināsi kur un kad iespējams lidot tandēmā ar paraplānu.

Lidojumi parasti tiek veikti Aizdzires tuvumā (8-10 km no Kandavas).

Kā tas notiek?

Tandēma paraplāna kravnesība ir pietiekama, lai paceltu gaisā gan pilotu, gan lidojuma dalībnieku ar svaru līdz 130 kg.

Ir iespējams vizināt arī bērnus no 6 gadu vecuma.

Lidojums parasti ilgst aptuveni 6-15 minūtes. Lidojuma augstumu un ilgumu nosaka konkrētie laika apstākļi.

Dodoties uz lidojumu:

1. Apģērbam jābūt brīvam un ar garām piedurknēm.

2. Vēlams, lai būtu ādas cimdi (der arī būvmateriālu veikalos pieejamie) un sporta apavi.

3. Tu varēsi piedalīties šajā aktivitātē tikai tad, ja nebūsi iepriekš lietojis alkoholu vai citas apreibinošas vielas. Paraplanierisms ir paaugstināta riska nodarbe, kas var radīt draudus tandēmlidojuma dalībnieka veselībai un pat dzīvībai.

4. Lidojuma laikā varēsi filmēt vai fotografēt.

5. Vari aicināt līdz arī draugus.

Papildus: Piedāvājums organizācijām Latvijas rietumu teritorijā.

* Atsvaidzināt korporatīvu pasākumu ar motoparaplānu šovu vai jūsu darbinieku lidojumiem tandēmā. Neaizmirstamas emocijas.

* Pacelt debesīs jūsu firmas reklāmas banneri.

* Veikt organizācijām, kā arī privātpersonām objektu apsekošanu un aerofotografēšanu no gaisa.

* Piedāvājam dāvanu kartes tandēmlidojumiem.

PARAPLANIERISMA IEMAŅU APGŪŠANA

Apgūšana ietver trīs pakāpes

1.pakāpe - 2 teorētiskās nodarbības (2x3h), praktiskās nodarbības uz zemes (pēc nepieciešamības, parasti 1-2 nedēļas), 1-2 lidojumi tandēmā. Apgūšana maksā EUR 142,29, kas jāiemaksā pirms uzsākšanas.

Ieguvumi - apgūts teorētisko zināšanu minimums paraplāna ekspluatācijā, lidojumu teorijā un noteikumos, elementāro iemaņu apguve darbībās ar paraplānu uz zemes.

2.pakāpe - 12 patstāvīgi lidojumi mierīgos laika apstākļos. Apgūšanai jāiemaksā EUR 213,43.

Ieguvumi - elementāro iemaņu apguve: pareizs starts, piezemēšanās, paraplāna vadības pamatprincipi, pagriezieni gaisā, rezerves izpletņa izmešanas imitācija.

Pēc šī kursa veikšanas jāizšķiras - turpināt apmācību, lai iegūtu paraplāna pilota licenci, vai nē.

Pilota līmeņa sasniegšanai domāta 3. pakāpe, kuru pabeidzot, Tu esi sagatavots «B» kategorijas pilota eksāmena kārtošanai. Apgūšanas izmaksas - EUR 498,01.

3. pakāpe - 4 teorētiskās nodarbības (4x3h), 18 patstāvīgi lidojumi, gatavošanās «B» kategorijas pilota eksāmenam.

Ieguvumi - teorētiska un praktiska sagatavotība B kategorijas pilota licences eksāmena kārtošanai. Kategorija B piešķirama pilotam – amatierim. Šī ir bāzes kategorija, kuru saņemot pilots ir pilntiesīgs gaisa satiksmes dalībnieks.

Paraplanierisma iemaņu apgūšanas izmaksām tiek piemērota elastīga atlaižu sistēma.

Nosūtot īsziņu ar burtu "P" un savu e-pasta adresi uz telefonu 20065005 var pieteikties paraplanierisma iemaņu apgūšanai.

Paraplanierisma iemaņu apgūšanas laikā bez papildus maksas tiek nodrošināts viss nepieciešamais inventārs (atbilstoša izmēra spārns, iekare, rezerves izpletnis, aizsargķivere, radiosakari, automašīna ar pasīvo vinču).

Ierodoties uz praktiskajām nodarbībām, nepieciešams ērts apģērbs, kas nosedz ķermeni, tai skaitā kājas un rokas, sporta apavi (vēlams ar stingru zoli), kā arī pirkstaini darba cimdi ar plaukstas daļu no «zamšveidīgas ādas».

Pēc eksāmena nokārtošanas un pilota licences iegūšanas laiks domāt par sava paraplāna iegādi. Ļoti ieteicams šajā procesā izmantot pieredzējušu pilotu palīdzību, jo no pareizas vai nepareizas izvēles var būt atkarīga tava dzīvība.

Ko tālāk? Saistīties ar kādu no paraplanierisma klubiem, maksāt biedra naudu, bez papildus maksas izmantot vinčošanas pakalpojumus, piedalīties kluba dzīvē, kopā doties uz «lielajiem» kalniem lidot, kopā lidināties Jūrkalnē dinamikā, vai būt «neatkarīgam» pilotam, pērkot atsevišķus pakalpojumus.

»B» kategortijas licence nenozīmē, ka nu viss ir apgūts un visu saprotu un māku. Tas ir tikai pašpilnveidošanās ceļa sākums. Tāpēc iesākumā labi vien ir, ja nedaudz tiec uzraudzīts.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresLidojumi ar paraplānu
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 3239
Meklēšanas rezultātos parādīts : 3345


Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firma
Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firmaAuto aplīmēšana ir uzņēmuma pamatvirziens. Strādājam ar firmu 3M un MACTAC līmplēvēm un palīgmateriāliem. Katram braucamam piemeklējam attiecīgās kvalitātes līmplēvi.
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrāde
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrādeMani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
EXI, mēbeles
EXI, mēbelesLietotas mēbeles no Vācijas: lietotas mīkstās un ādas mēbeles, kumodes, guļamistabu komplekti. Jaunas mēbeles no katalogiem. Lētāk nemēdz būt!!!
Rūķīši, viesu māja
Rūķīši, viesu mājaRūķīši, viesu māja Murjāņos. Atpūta pie Gaujas, naktsmītnes, pirts, banketu zāle, telšu vietas.
Stieress, kempings
Stieress, kempingsKempings Stieress piedāvā 4 vietīgus un 2 vietīgus numuriņus, telšu vietas. Kempingā arī iespējams ieturēt sātīgu maltīti kafejnīcā. Labiekārtotas dušas un tualetes, 400 m - jūra.
Miedziņš, veikals
Miedziņš, veikalsViss guļamistabai un saldam miegam. Matrači, segas, spilveni, gultas pārvalki, spilvendrānas, palagi utt. Mūsu piedāvātā produkcija ir no tīrām, humānekoloģiskām izejvielām, ražota ar videi draudzīgām metodēm un modernām tehnoloģijām.
Zāģeri, viesu nams
Zāģeri, viesu namsBioloģiski sertificēta saimniecība, mājlopi. Naktsmītnes, banketu/ konferenču zāles, kamīnzāle ar pirti, dīķis ar pludmali.
Ziedu Dīva, ziedu studija
Ziedu Dīva, ziedu studijaRadoši un ar mīlestību darināti darbiņi, kas priecē sirdi, jebkuros svētkos un ikdienā. Ar prieku,varam palīdzēt piepildīt vēlmes un izkrāsot svētkus,sapņus pārvērst par īstenību!
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās serviss
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās servissPārcelšanās24.lv piedāvā dažādus pārvākšanās servisa pakalpojumus visā Latvijā un Eiropā.
Vidzemes vēnu centrs
Vidzemes vēnu centrsVienmēr laipni esat gaidīti Cēsīs "Vidzemes vēnu centrā". Garantējam laipnu, profesionālu attieksmi, izmeklēšanu un ārstēšanu mūsu uzņēmumā.
Visi banneri