Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Pūces ūdensdzirnavas

Pūces ūdensdzirnavas

Pūces dzirnavas, Matkules pagasts, Tukuma novads, Latvija
(+371) 20246626
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Darba laiks: Pieteikties iepriekš.

Cena: Ziedojumi.

Apraksts: Pūces ūdensdzirnavas (19. gadsimta 1. puse). Sākumā mehānismi darbināti ar vairākiem ūdensratiem, kas atradušies starp abām dzirnavu ēkām. Uzstādot trīs turbīnas, ~ 0,5 km augšpus dzirnavām izbūvēts jauns aizsprosts (ūdenskritums), no kura Imulas ūdens uz dzirnavām novadīts pa kanālu. Tagad dzirnavas darbina ar elektrību.
Virs dzīvojamās ēkas ieejas senā dzirnavnieku emblēma, kas, domājams, radusies 18. gs., kad dzirnavnieki bija vienā apvienībā ar Kurzemes māksliniekiem un amatniekiem.
Uz vārtu staba redzama tēlnieces D. Ezergailes veidota pūce.Pūces dzirnavās ir uzņemta režisora Jāņa Streiča filma "Likteņdzirnas". Uz sienas saglabājies zīmējums, kas tapis filmas "Likteņdzirnas" filmēšanas laikā.

Blakus Pūces ūdensdzirnavām atrodas ģenerāļa L. Bolšteina muzejs.

Pūces ūdensdzirnavas un ģenerāļa L.Bolšteina muzejs ir privātīpašums.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDzirnavas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 3671
Meklēšanas rezultātos parādīts : 13756


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Poligons DK, peintbols
Poligons DK, peintbolsPoligons DK Peintbols,ekstremālā vidē bijušajā kara bāzē,ar papildus uzstādītiem šķēršļiem!Krievu pirts
Tukuma muzejs
Tukuma muzejsTukuma muzejs regulāri rīko mākslas, vēstures un etnogrāfijas izstādes. Piedāvā apmeklēt ekskursijas, kā arī mākslas un kultūras pasākumus. Piedalās projektos un gatavo plašu zinātnisko publikāciju klāstu. Paralēli tam muzejs veic intensīvu izglītojošu darbu, piedāvājot radošās darbnīcas bērniem.
Mucenieki, lauku māja
Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
Aldari, motelis
Aldari, motelisMotelis. Telpas banketiem un svinībām. Sporta pasākumu organizēšana.
GRANITE, IK
GRANITE, IKUzņēmums Granitespecializējās kapu labiekārtošanā. Izgatavojam, pārdodam un uzstādām kapu pieminekļus, kapu apmales, kapu sētiņas, kā arī piedāvājam kapu memoriālu izveidi. Piedāvājam labiekārtot kapa vietu, veicot apzaļumošanu un/vai restaurāciju.
Mēnesnīcas, viesu nams
Mēnesnīcas, viesu namsViesu māja Mēnesnīcas, atrodas Grīvas upes krastā, piedāvājam naktsmītnes,kamīnzāle līdz 30 personām, sauna, labiekārtota virtuve, ugunskura vieta, volejbola laukums.
Jura putni, muzejs
Jura putni, muzejsKokgriezumu muzejā "Jura putni" Jūs redzat atveidotas dzērves - mīlestības, saticības, uzticības un mūžības simbolus; pūces - gudrības simbolus un citus putnus. Parks atgādina, ka šeit tiek mīlēta daba un ir sakārtota vide.
Gungas, viesu nams
Gungas, viesu namsGungas -  etnogrāfiskais viesu nams svinībām, atpūtai un semināriem.
Ūši, kempings
Ūši, kempingsKolkasraga tuvums, jūras un priežu smaržas piesātināts gaiss, sena vēsture un savdabīga vietas identitāte ir Kolkas rakturiezīmes, kuras uzsūkušas sevī arī Ūšu sēta un tās cilvēki. Piedāvājam iepazīt Kurzemes tālākā ziemeļu stūra identitāti izbaudot nesteidzīgu atpūtu jūras tuvumā.
Visi banneri