Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Ķempju baznīca

Līgatnes pagasts, Cēsu novads, Latvija
(+371) 64153298
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Ķempju koka baznīca pirmoreiz minēta 1669. gadā, vēlāk 1789. gadā Siguldas draudzē kā Sv. Ignata kapela. Tā atradusies 2 km no Jaunķempju muižas, tuvu tagadējai baznīcai.1841. gadā ar Jaunķempju muižas īpašnieku fon Ikskilu (von Uexküll) dzimtas palīdzību netālu no vecās baznīcas tika uzcelta jauna mūra baznīca.1783. gada 10. maijā draudze palika bez baznīcas, to gandrīz līdz pamatiem noārdīja viesuļvētra. Deviņus gadus draudze dievkalpojumus noturēja muižas īpašnieka ierādītās telpās.1882. gadā plašā Volfu dzimta, kam Jaunķempju muiža piederēja no 1856. gada, par saviem līdzekļiem lika celt jaunu mūra baznīcu ar 600 sēdvietām. Jaunā Ķempju jeb Incēnu baznīca tā paša gada 31. oktobrī tika iesvētīta.Pēc Jaunķempju muižas īpašnieka Zigismunda Gotlība fon Volfa sievas Annas Mellinas nāves 1883. gadā baznīcas altārdaļas logos tika iebūvētas divas līdz šodienai saglabājušās krāšņas vitrāžasar Volfu un Mellinu dzimtas ģerboņiem. Abi baznīcas cēlāji apbedīti Jaunlaicenes muižas Volfu dzimtas kapos.Neogotiskajā stilā celtā Ķempju mūra baznīca izceļas ar harmonisko būvapjomu, gaišu un plašu draudzes telpu. Smailkoka logus un durvis akcentē dekoratīvs sarkanu ķieģeļu ierāmējums. Torni balsta kāpienveidīgi kotrforsi.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 12179
Meklēšanas rezultātos parādīts : 67586


PREMIUM MANAGEMENT, SIA
PREMIUM MANAGEMENT, SIABiznesa un personības izaugsmes koučings iedrošina un palīdz apzināties savu patieso spēku, izveidot biznesa un privātus mērķus un atbalsta to efektīvā sasniegšanā, lai dzīvotu veiksmīgu un pilntiesīgu dzīvi. Koučs palīdz atklāt, ko Tu patiesi vēlies, lai ktu dzīvot dzīvi veidotu pēc saviem noteikumiem. Uzņemies atbildību par savu dzīvi un rezultātiem jau šodien.
Ances Dizains, apģērbu apdruka
Ances Dizains, apģērbu apdrukaPiedāvājam apģērbu apdrukas un izsūšanas pakalpojumus. Viss mūsu mājas lapā redzamais sortiments paredzēts apdrukai un izšūšanai. Lieliem pasūtījumiem arī nodrošinam bezmaksas piegādi Rīgas robežās.
Aiva plus, celtniecības un remonta darbi
Aiva plus, celtniecības un remonta darbiAiva plus. Celtniecības un remonta darbi, fasāžu siltināšana. Iekšējie un ārējie apdares darbi. Būvmateriālu tirdzniecība.
RC Auto , autoserviss
RC Auto , autoservissAprīkojums ir profisionālajā tehniskā līmenī, jaunas ES ražotas, un Latvijā sertificētas autoservisa iekārtas, kas ļauj ātri un kvalitatīvi veikt automašīnas diagnostiku un remontu.
Mozello, mājas lapu izstrāde
Mozello, mājas lapu izstrādeIzveido savu mājas lapu vai interneta veikalu 5 minūtēs, bez maksas. Ātri, viegli, profesionāli. Šis ir vislabākais piedāvājums gan Latvijā gan pasaulē. Izmēģini tagad!
Bea aizkaru centrs, salons
Bea aizkaru centrs, salonsAizkaru salona Bea. Aizkaru un galdautu audumi, stangas, rullo, vertikālās, horizontālās žalūzijas, aksesuāri un šūšanas piederumi.
Gundega-E, SIA
Gundega-E, SIADzijas, zeķu dzijas, vilnas dzijas, alapka dzijas, angoras dzijas, mohēras dzijas, merīno dzijas, kokvilnas dzijas, makramē dzijas, turcijas dzijas, raibas dzijas, pašraksta dzijas, akrila dzijas, dzijas bērniem. Adīšanas piederumi.
Telpaugi.lv
Telpaugi.lvAugi, puķu podi birojam, mājām, terasēm un pasākumiem!       Parūpēsimies arī par augu kopšanu!
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salons
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salonsEkskluzīvās cepures, eleganti kažokādas izstrādājumi, graciozi aksesuāri no „Maripol” izcels jūsu individualitāti, veidos neatkārtojamu izskatu un papildinās dabisko sievietes skaistumu.
Jette, lietišķā māksla
Jette, lietišķā mākslaAmatniecības uzņēmums Jette IK. Pastalas. Dekoratīvi lietišķās mākslas darbu izgatavošana un tradīciju saglabāšana. Ādas mākslinieciskās apdares darbi.
Visi banneri