Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Skaņākalna dabas parks

Skaņākalna dabas parks

Skaņkalnes pagasts, Valmieras novads, Latvija
(+371) 6429500
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Skaņākalna dabas parks - galvenais tūristu piesaistes objekts Mazsalacā ir skaistā Salacas ieleja ar smilšakmens atsegumiem un daudzām alām tās krastos, kur izveidots Skaņākalna parks.Parks stiepjas 3 km garumā Salacas labajā krastā lejpus Mazsalacas. Devona perioda sarkanā smilšakmens segumi piešķir parkam īpašu valdzinājumu jebkurā gadalaikā.Skaņākalna parkā atrodas daudzi tūristu bieži apmeklēti objekti. Parku papildinājušas Rīgas lietišķās mākslas studiju "Dzīne" un "Cēre" meistaru darinātās ozolkoka skulptūras. Te izstaigājama latviešu tautas stiprinieka Kurbada taka, kas ar 50 tēliem turpinās līdz Skaņāklna klintij. Parkā meklējamas arī vietas ar romantiskiem nosaukumiem - Mīlestības tiltiņš un Sapņu trepes.Ja nav bail no Nelabā, var apmeklēt 14 m garo Velna alu un Velna akmeni.No Skābumbaļļas alas, kas atrodas pie pašas Salacas, iztek dzidrs avotiņš.Neļķu klintis ir viens no Latvijas gleznainākajiem sarkanā smilšakmens atsegumiem, kas 20 m augstumā un 300 m garumā stiepjas gar Salacas labo krastu. Pie klintīm ir Velna kancele, no kuras paveras plašs skats uz Salacu no Neļķu klintīm.Rūķu taka pauž strādīguma un gudrības ideju, ko simbolizē darbīgie ozolkoka rūķi un pūce Rūķu ozolā.Vilkaču priede ir neparasta ar saviem atsegto sakņu vijumiem. Ar to saistīti nostāsti par cilvēku pārvēršanos par vilkačiem.Atpazīstamākais parka objekts ir Salacas kreisajā krastā (Skaņkalnes pag. teritorijā) redzamā ap 20 m augstā Skaņākalna klints (Skaņaiskalns), kas dod spēcīgāko atbalsi Latvijā, klausītājiem atrodoties pie Salacas iepretī klintij, bet runātājam - noteiktās vietās laukuma vidū vai aizmugurē. Šeit var rast Klints atbildi uz mūžseno jautājumu : "Ādam, kas ir tava sieva?"
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Skatīt vairākDabas parki Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 16647
Meklēšanas rezultātos parādīts : 48287


Folio, SIA
Folio, SIAGrāmatvedības pakalpojumi un grāmatvedība. Gada pārskati, bilances uzņēmuma revīzīja, audits VID atskaites un deklarācijas, fizisko personu nodokļu deklarācijas sastādīšana, finansu, biznesa konsultācijas grāmatvedības un nodokļu konsultācijas.
LEGALIA, juridiskais birojs
LEGALIA, juridiskais birojsJuridiskajā birojā LEGALIA esam apvienojušies juristi ar 20 gadu pieredzi. Mūsu galvenā vērtība ir ikviens klients, kurš vēršas pie mums pēc palīdzības kādas problēmas atrisināšanai vai vienkāršu un ikdienišķu jautājumu atrisināšanai.
Intema, SIA
Intema, SIAUzņēmuma galvenais darbības virziens - ortopēdisko atsperu un bez atsperu matraču ražošana no maksimāli dabīgām izejvielām un augstas kvalitātes mīksto mēbeļu izgatavošana. Uzņēmums galvenokārt izmanto individuālo pieeju katram klientam.
4 Vēji, krodziņš
4 Vēji, krodziņšCeļmalas krodziņš „4 vēji” atrodas Rīgas - Liepājas šosejas 72 km, krustcelēs, kur Zemgales līdzenums mijas ar Kurzemes pauguriem. Mājīgā gaisotne, sprēgājošais kamīns, laipnā apkalpošana sniegs Jums patīkamu atpūtu.
Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vieta
Mārkulīči, medību sporta un atpūtas vietaMārkulīču āra šautuvēs var izmēģināt dažādus medību šaujamieročus, šaušanu ar loku, apgūt zināšanas pie prasmīga šaušanas instruktora. Te ir sporta laukumi, neparastas brīvā kritiena šūpoles, kā arī iespēja nakšņot mājīgā viesu namiņā ar pirti.
Otafs, stiklinieku darbi
Otafs, stiklinieku darbiOtafs. Iespēja pasūtīt tieši tādu skolas tāfeli, kāda vajadzīga konkrētai klases telpai (pēc izmēriem un dizaina). Pianistu krēsli. Roku darbs.
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempings
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempingsTIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
Zanda, rokdarbi, keramika
Zanda, rokdarbi, keramikaSvēpētās keramikas bļodas, krūzes, svečturi, vāzes,adījumi.
Rīgas Būvserviss, būvmateriālu tirdzniecība
Rīgas Būvserviss, būvmateriālu tirdzniecībaRĪGAS BŪVSERVISS piedāvā izdevīgi iegādāties visdažādākos būvmateriālus - jumtam, fasādei, pamatiem, iekšējai un ārējai apdarei, siltumizolācijai u.c., kā arī logus, durvis, santehniku un pārvietojamās mājiņas.
ESELO, centrālā noliktava
ESELO, centrālā noliktavaSIA "SLO LATVIA" darbības pamatvirziens ir elektro, telekomunikāciju un drošības sistēmu materiālu vairumtirdzniecība. Augsta pakalpojumu kvalitāte, plašs preču klāsts un augsta darbinieku profesionalitāte.
Visi banneri