Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Baižas, stādaudzētava

Baižas, stādaudzētava

Krustiņi, Inciems, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija, LV-2145
(+371) 26545879 - Tele 2
(+371) 29215491 - LMT
Apraksts
Stādu audzētava Baižas atrodas Inciemā, netālu no Siguldas apkaimes augstākās vietas Saules kalna. Ja pirmais pavasara pērkons iestaigā ceļu pār šo kalnu, vasarā par nokrišņu trūkumu nesūdzamies, ja aiziet garām, tad ir švaki! Pār Inciema klajumiem ieskrējies ziemeļu vējš ir negants, bet stādu audzētava atrodas meža ielokā, kur valda pavisam citi vēji. Šeit pēdējie pavasarī nokūst sniegi, arī rudens saulīte vairs nespēj pacelties virs koku galiem, lai atkausētu salnu skartos augus. Kad ceļotāja gars ved apraudzīt Siguldu, Turaidu, Turaidas skolas meža taku, Anšlava Eglīša “Pansiju pilī” vai brauciet Raganas ķēķa, Lēdurgas dendroparka vai Straupes pazemes ezeriem, laipni lūgti iegriezties arī stādu audzētavā “Baižas”. Kādreiz šeit atradās kolhoza “Ezerciems” lauki, dārzniecība. Balstoties uz mātes Maijas Baižas izveidoto ziemciešu kolekciju, arī es 2004. gadā paralēli studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē blakus mammas saimniecībai izveidoju savu stādu audzētavu. Saimniecība aug reizē ar manām spējām un zināšanām. Pašlaik varu piedāvāt apmēram 700 veidu un šķirņu ziemciešu stādus. Uz vietas lielākā daļa stādu tiek realizēta kailsakņu formā. Stādus var iegādāties arī stādu centros Siguldā, Ieriķos, Cēsīs, Valmierā, Limbažos un Saulkrastos. Pamatoti lepojos ar plašo astilbju kolekciju, daudzveidīgs ir arī saulrieteņu piedāvājums. Neatteikšu konsultāciju par augiem, to izmantošanu veco dārzu atjaunošanā, jaunu veidošanā vai vienkārši skaistas dobes ierīkošanā. Augus palīdzēs iepazīt plaša fotogrāfiju kolekcija ar aprakstiem.
Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresStādaudzētavas Skatīt vairākSēklas un stādi    Ziemcietes Skatīt vairāk   Vasaras puķes Skatīt vairāk   Graudzāles Skatīt vairāk   Dekoratīvie āra augi    Akmensdārzu ierīkošana    Balkona puķes (Puķu stādi) Skatīt vairāk   Kapu stādijumi Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 60390
Meklēšanas rezultātos parādīts : 338400


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Nabīte, kempings
Nabīte, kempingsGleznaina vieta, Lielā Nabas ezera krastā, viesu māja ar banketu zāli un 7 labiekārtotiem numuriņiem, pirts, 36 kempinga mājiņas. Ūdens velosipēdu un laivu noma, sporta un bērnu rotaļu laukumi. Vasaras kafejnīca, telšu un piknika vietas, makšķerēšanas iespējas, peldvieta.
Art Fabrics, SIA
Art Fabrics, SIANodarbojamies ar visa veida ierāmēšanu - gan gleznu, spoguļu, izšuvumu - kuri arvien biežāk sastopami, gan gobelēnu, plakātu! Mūsu praksē ir ierāmēt un noformēt visas izsoles, kuras notiek Rīgā, gan izstādes, gan visādus dizaina objektus!
Granda, galdniecība
Granda, galdniecībaFirmas Granda, galdniecības darbi. Kāpņu izgatavošana, uzstādīšana; mēbeļu izgatavošana; ozolkoka alus mucas; pirts kubli un karstie kubli; koka vannas.
Vītoli, atpūtas komplekss
Vītoli, atpūtas komplekssLabiekārtotas viesu mājas gleznaina Rāznas ezera krastā, Rāznas nacionālā parka teritorijā. Pie mums ir iespējams rīkot svinīgus pasākumus, atpūsties, kā arī veldzēties Rāznas ezerā. Iespējams dzīvot divvietīgās, trīsvietīgās un četrvietīgās istabiņās.
Slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns, aktīvā tūrisma centrs
Slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns, aktīvā tūrisma centrsAktīvs visu gadu! Ozolkalns piedāvā atpūtas iespējas un nakšņošanu Gaujas Nacionālajā parkā, Cēsu pievārtē. Ziemā tās ir kalnu slēpošanas un snovborda trases, kas sasniedz 500 m garumu. Kalns aprīkots ar krēslu un diviem enkuru pacēlājiem, pieejama inventāra noma un instruktoru pakalpojumi.
Edīte Začeste, tekstila dizainere
Edīte Začeste, tekstila dizainerePārsvarā izgatavoju mājas tekstilu - aizkarus, galdsegas, salvetes, sedziņas, galda celiņus, segas, pārklājus, spilvendrānas, paklājus, grīdas celiņus, dvieļus. Tāpat aužu arī šalles, lakatus, apmetņus.
Tukuma muzejs
Tukuma muzejsTukuma muzejs regulāri rīko mākslas, vēstures un etnogrāfijas izstādes. Piedāvā apmeklēt ekskursijas, kā arī mākslas un kultūras pasākumus. Piedalās projektos un gatavo plašu zinātnisko publikāciju klāstu. Paralēli tam muzejs veic intensīvu izglītojošu darbu, piedāvājot radošās darbnīcas bērniem.
JM Grupa, kokapstrāde
JM Grupa, kokapstrādeCeltniecības kokmateriālu ražošana: grīdlīstes, logu līstes, ārstūrlīstes, iekšstūrlīstes, durvju apmales. Galdniecībā izgatavojam masīvkoka, lamināta mēbeles.
Dvina, viesu nams
Dvina, viesu namsNaktsmītnes Jēkabpilī - viesu nams Dvina Jēkabpilī. Viesu mājā ir 7 numuri, viesistaba un virtuve. Vienlaicīgi iespējams uzņemt 20 viesus. Pirts ar baseinu un banketu zāle līdz 12 cilvēkiem.
Visi banneri