Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Ieriķupītes ūdenskritumi

Ieriķi, Drabešu pagasts, Cēsu novads, Latvija
 
VissPiedāvājumi
Apraksts
Ieriķupītes ūdenskritumi Var strīdēties, vai izbūvētie celiņi nav atņēmuši šiem ūdenskritumiem pirmatnīgo burvību - bet te jāatceras, ka jau senatnē Ieriķupītē bija uzceltas ūdensdzirnavas, un upītes ieleja bija “apdzīvota”. Toties tagad ūdenskritumus var aplūkot visi - pat tie, kuri baidās no ērcēm, krūmiem un dubļiem. Liels mīnuss šo ūdenskritumu skaistumam ir piesārņotā Ieriķupīte - pie ceļa, pie lielā ūdenskrituma gaisā ir jūtama nelāga smaka. Bet lai šīs piezīmes Jūs nemulsina - šos ūdenskritumus noteikti ir vērts redzēt! Upe: Ieriķupīte (Grūba) Pieejamība: Ļoti vienkārši - nolieciet mašīnu pie krodziņa, un noejiet pie ūdenskrituma pa koka celiņu. Beidzamie divi ūdenskritumi atrodas tālāk un līdz tiem izbūvētie koka celiņi gan nesniedzas. Atrašanās vieta: Cēsu rajona Amatas pagastā, Ieriķu centrā, uz Ieriķupītes lejpus Vidzemes šosejai. Grūbas (Ieriķupītes) pirmais ūdenskritums *** Augstums: 2,4 m Platums: 7,5 m Apraksts: Ūdenskritums esot nostiprināts, tādēļ uzskatāms par daļēji mākslīgu. Tomēr iekļāvu to Latvijas izcilāko ūdenskritumu sarakstā. Grūbas (Ieriķupītes) otrais ūdenskritums ** Augstums: Ap 0,3 m Platums: 6,3 m Apraksts: Skaista, neliela dolomīta kāplīte. Grūbas trešais (Lielais) ūdenskritums **** Augstums: Ap 1,9 m Platums: 7 m Apraksts: Viens no skaistākajiem Latvijas ūdenskritumiem, kuru ir vērts aplūkot jebkurā gadalaikā. Pie šī ūdenskrituma ir izbūvēta populāra fotografēšanās vieta, ko dēvē par “Titāniku”. Blakus ūdenskritumam no klintīm izplūst arī sīki, dzelzi saturoši avotiņi, kuri izgulsnējuši koši orandžas nogulsnes. Grūbas (Ieriķupītes) ceturtais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) piektais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) sestais ūdenskritums * Augstums: Ap 0,15 m Platums: Ap 4,2 m Apraksts: Neliela dolomīta kāplīte. Grūbas (Ieriķupītes) septītais ūdenskritums ** Augstums: Ap 0,7 m Platums: Ap 7 m Apraksts: Samērā iespaidīgs ūdenskritums.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresŪdenskritumi

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 10446
Meklēšanas rezultātos parādīts : 41607


Ūši, kempings
Ūši, kempingsKolkasraga tuvums, jūras un priežu smaržas piesātināts gaiss, sena vēsture un savdabīga vietas identitāte ir Kolkas rakturiezīmes, kuras uzsūkušas sevī arī Ūšu sēta un tās cilvēki. Piedāvājam iepazīt Kurzemes tālākā ziemeļu stūra identitāti izbaudot nesteidzīgu atpūtu jūras tuvumā.
Mālpils muiža, viesnīca
Mālpils muiža, viesnīcaMālpils muiža piedāvā plašas, dažāda izmēra telpas konferencēm, semināriem vai banketiem, jaukām svinībām vai kāzām – greznu Deju zāli, Cigāru zāli ar plašu āra terasi, Restorāna halli, Mednieku zāli un Ziemas dārzu.
Vilar Hotel, viesnīca
Vilar Hotel, viesnīcaViesnīca Vilar Hotel SPA atrodas Aizkrauklē, 90 km no Rīgas. Tieši šeit Jūs varat aizmirst par pilsētas burzmu, patiesi atpūsties un relaksēties savu mīļo draugu un ģimenes lokā. Viesnīcas Vilar īpatnība ir mājīgi numuriņi, atrašanās vieta, SPA centrs, trenežieru zāle un tenisa korti.
Pagalmiņi, lauku māja
Pagalmiņi, lauku mājaNaktsmājas 15 cilvēkiem, virtuve ar aprīkojumu, pirts, sauna, duša. Piknika māja ar kamīnu, laivu noma, divriteņu noma. Piedāvājam lauku produktus: dārzeņus, piena produktus, upenes, austersēnes.
Ozolleja
OzollejaVeicam visa veida zemes rakšanas darbus. Atīram grāvjus un novācam bīstamos kokus.
AQUA SAN, SIA, santehnika
AQUA SAN, SIA, santehnikaAQUA SAN. Peldbaseini un SPA baseini, projektēšana, aprīkojuma uzstādīšana. SPA baseins - sporta kompleksam, skolai, privātmājai, dārzam, viesnīcai vai medicīnas rehabilitācijas centram.
JM Grupa, kokapstrāde
JM Grupa, kokapstrādeCeltniecības kokmateriālu ražošana: grīdlīstes, logu līstes, ārstūrlīstes, iekšstūrlīstes, durvju apmales. Galdniecībā izgatavojam masīvkoka, lamināta mēbeles.
Kristīne Boļšedvorova, māksliniece
Kristīne Boļšedvorova, mākslinieceMāksliniece - keramiķe. Darbi no māla, porcelāna, akmensmasas, ģipša. Eļļas gleznas, akvareļi. Klusā daba, portreti, ziedi, ainavas, jūra, akti Pieņem pasūtījumus.
ESELO, centrālā noliktava
ESELO, centrālā noliktavaSIA "SLO LATVIA" darbības pamatvirziens ir elektro, telekomunikāciju un drošības sistēmu materiālu vairumtirdzniecība. Augsta pakalpojumu kvalitāte, plašs preču klāsts un augsta darbinieku profesionalitāte.
Debesu bļoda, viesu nams
Debesu bļoda, viesu namsDebesu bļoda Ogres rajonā, 40 km no Rīgas aicina svinēt svētkus, piedāvā naktsmītnes, banketu zāli, pirti, āra SPA vannu, sporta laukumu. Ziemā - slēpot un slidot.
Visi banneri