Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Stāmerienas pils

Stāmerienas pils

Stāmerienas pagasts, Gulbenes novads, Latvija
(+371) 64436772
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Senais nosaukums: Stomersee, arhitektūras stils: neorenesanse. Pils celta baronu fon Volfu dzimtai 1843.g. "Šīs neogotiskās ēkas tapšanas laiks liecina par jaunu mākslas strāvojumu agrīnu izplatību ne tikai metropolē Rīgā, bet arī laukos. Grūti spriest, kāda izskatījās jaunā ēka, kurā iekļāvās arī kāda senāka kungu māja. Līdz mūsdienām no kādreizējās neogotikas pils saglabājies lielais tornis, pagrabi un ēkas centrālā daļa, kuras pagalma pusē pirmajā stāvā kādreiz bijuši četri lieli smailarkas logi, bet blakus tiem labajā pusē - smagnējs tādu pašu arku lievenis. 19. gs. 70.-80. gados pils tika pārbūvēta franču renesances iespaidā ." 1905.g. revolūcijas laikā pils nodedzināta, atjaunota barona Borisa fon Volfa vadībā 1908.gadā un uzskatāma par vienu no spožākajiem sava laika franču neorenesanses stila paraugiem Latvijas muižās. Ēkā labi saglabājusies atjaunotā interjeru apdare, koka kāpnes, neoklasicisma zāles interjeri u.c. "Svētku zāle ir viens no greznākiem neoklasicisma interjeriem Latvijas pilīs: telpas sienas sadala pilastri, durvis rotā portāli, griestu ieloci - vairākas dekora elementu joslas, bet griestu spoguli - profilēta dzega ar akanta lapu vijumiem stūros." 20. gs. 30. gados vairākas vasaras un vienu ziemu pilī pavadīja Džuzepe Tomazi di Lampedūza, itāļu rakstnieks, kurš pasaules slavu guvis ar romānu "Gepards". Pils rekonstrukcija sākta 1998. g.
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Skatīt vairāk   Pilis Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 21084
Meklēšanas rezultātos parādīts : 117647


Zelts.lv, juvelierizstrādājumu salons
Zelts.lv, juvelierizstrādājumu salonsAugstas kvalitātes roku darba juvelierizstrādājumi. Individuālas rotas pēc jūsu vēlmēm. Zelta rotas ar dabīgiem dārgakmeņiem un briljantiem.
Rundāles Dzirnavas
Rundāles DzirnavasRundāles ūdens dzirnavu muzejs dod ieskatu redzēt un saprast pagājušā gadsimta ūdensdzirnavu darbību un tās būtību. Ūdensdzirnavas izkārtojušās piecos stāvos un ļauj izsekot dzirnavu malšanas procesam - no graudiem līdz miltiem. Alus darītava, degustācijas, ūdens inventāra noma, telpas pasākumiem.
Jaunogres nams, brīvdienu māja
Jaunogres nams, brīvdienu mājaTelpas svinībām, atpūtai, semināriem - kamīnzāle 36 personām. Pirts, silts baseins ar straumi un filtrētu ūdeni. Tenisa korts, viesību galda klāšana, satelītu TV. Speciāls piedāvājums divām personām - 30 Ls (darbadienās). 35 km no Rīgas.
220.lv interneta veikala ofiss
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Upesrūķi, viesu nams
Upesrūķi, viesu namsUpesrūķi. Mūsu viesi var baudīt guļbaļķu lauku mājas svētību un apkārtnes krāšņumu. Pirtiņa sola pēršanos ar bērzu, ozolu, pīlādžu, lazdu un kadiķu slotiņām, zāļu tējas.
Akmens apstrādes centrs AKM
Akmens apstrādes centrs AKMKvalificēti meistari veiks kapu pieminekļu izgatavošanu un uzstādīšanu, gravēšanu ar smilšu strūklu, arhitektonisko elementu un būvdetaļu izgatavošanu, izveidos dekoratīvus dārza elementus.
Edīte Začeste, tekstila dizainere
Edīte Začeste, tekstila dizainerePārsvarā izgatavoju mājas tekstilu - aizkarus, galdsegas, salvetes, sedziņas, galda celiņus, segas, pārklājus, spilvendrānas, paklājus, grīdas celiņus, dvieļus. Tāpat aužu arī šalles, lakatus, apmetņus.
Baltā māja, viesu nams un kafejnīca
Baltā māja, viesu nams un kafejnīca"Baltajā mājā" katrs viesis ir mīļš un gaidīts! Apceļojot Zemgali, šeit patvērumu var meklēt gan izsalkušie un izslāpušie, gan naktsmiera kārotāji.
Skaistkrasti, pirts
Skaistkrasti, pirtsViesu nams Tīnūžos. Bezmaksas WiFi. Pirts un apkurināms kubls. Pilnībā aprīkota virtuvīte, dažās naktsmītnēs ir plakanā ekrāna televizors ar satelīta kanāliem un DVD.  Izjādss ar zirgiem un makšķerēšana.
Mare, viesnīca
Mare, viesnīcaViesnīca Mare, 500m līdz jūrai, telpas semināriem, konferencēm, pirts, kamīnzāle, TV, internets, izbraucieni ar zvejas laivām, peintbols, pļavu golfs, izjādes ar zirgiem, ekskursijas, gida pakalpojumi.
Visi banneri