Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Latvijas pirts, biedrība

Latvijas pirts, biedrība

Rīga, Latvija
(+371) 26346226 - Sandra
 
VissPiedāvājumiKarteRaksti

Saulgriežu ugunskuri

17.06.2009
Paldies par padomu raksta tapšanā Sarmītei Krišmanei
www.viss.lv
Viss mājaiDārzs un sēta

Vārds LĪGO ir jauns, tikai paris simtus gadus. Senāk bija Zāļu diena un Jāņu vakars. No Līgo, Līgo cēlies šīs svinamās dienas mūsdienu nosaukums. Līgo, Līgo ir līvu valodas vārds, kas nozīmē LAI TOP. Attiecīgi izsakot līgo, līgo mēs piesaucam LAI TOP. Tāpēc saulgriežu uguns rituālos bieži vien nesaka Līgo, Līgo, bet gan LAI TOP. Līgošana ir gaisa iekustināšana, līdzināšanās, salīgšana, līganā kustība augšā un lejā, dzīvības kustība, kas vērojama arī starp sievieti un vīrieti kā dzimtas turpinājums.

turpināt lasīt ...

Jāņu vainags, zālīšu tēja un pirtsslotas. Līgo vakars.

16.06.2009
Dr. Artūrs Tereško, no www.latvijaspirts.lv materiāliem
www.viss.lv
Viss mājaiDārzs un sētaViss par pirti

Jau sākot no Ziemassvētkiem, mēs gaidām Līgo dienu, jo gribam izjust to augšanas un ziedēšanas skurbumu, kāds mūs apņem šajā dabas kulminācijas brīdī, un gribam paši augt un ziedēt kā līdzīgi starp līdzīgiem ar puķēm un kokiem.

Taču ziedu mums nav, tāpēc mēs tos aizņemamies no kokiem un puķēm, lai pītu vainagus. Tos liekam galvā, izdaiļojam pagalmu, ēkas un pat lopiņus, jo mums gribas, lai viss apkārt būtu skaists un ziedētu.

Nudien, nekas tā neizdaiļo meitenes un sievas kā ziedu un zāļu vainagi, kas rotā galvas Līgo vakarā.

Šī tradīcija iet caur gadu simtiem un turpināsies mūžīgi, jo cilvēks ir dabas bērns un tam vienmēr patiks rotāties.

 

turpināt lasīt ...

Pētes, labiekārtošana, apzaļumošana
Pētes, labiekārtošana, apzaļumošanaSpeciālisti ātri un droši nozāģēs bīstamos kokus jūsu īpašumā, kā arī nodrošinās koksnes atlieku un zaru transportēšanu un utilizāciju. Pieredze lielu objektu (trases gar ielām, lieli būvlaukumi).
Bīriņu Pils, viesnīca
Bīriņu Pils, viesnīcaBīriņu pils, neogotikas arhitektūras pērle Vidzemē. Vieta svinībām, viesnīca, jaunlaulāto numurs, pirtis, Dzirnavu krodziņš, skaists parks Bīriņu ezera krastā.
Zemeņu krastiņi, lauku māja
Zemeņu krastiņi, lauku mājaZemeņu Krastiņi. Lauku māja Ilzas-Geraņimovas ezera krastā. Naktsmājas, pirts rituāls, peldvietas, makšķerēšana, inventāra noma.
Magma, SIA
Magma, SIASIA "Magma" - santehnikas tirdzniecība un ražošana. Dibināta 1996.gada 23.februārī. Tas ir 100 % latviešu uzņēmums, kas no neliela ģimenes uzņēmuma ir izaudzis par stabilu, drošu, dinamisku santehnikas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu Latvijā. Ražo lokanos pievadus un jaucējkrānus zem MAGMA zīmola. Uzņēmuma mērķis - pārdot vislabākos jaucējkrānus. Uzņēmums sniedz klientiem maksimāli pilnu servisa paketi, sākot ar konsultācijām līdz ieviešanai tirdzniecībā.
Bēnes Ozoli, grīdas segumi
Bēnes Ozoli, grīdas segumiParkets, parketa dēļi, palodzes, trepju pakāpieni, masīvkoka, mozaīkas, vairogparkets, grīdlīstes, kājlīstes - produkcija no oša un ozola koka. Parketa ieklāšana, lakas, līmes.
Garāža, bārs - restorāns
Garāža, bārs - restorānsBārs/restorāns „Garāža” ir neparasta vieta mazajā Vecrīgas Aldaru ielā, kur, iekārtojoties ērtajos mašīnu sēdekļos pie bāra vai vilcienu krēslos terasē, izbaudīt patiesi izcilu maltīti, reibinoši garšīgus kokteiļus, kā arī dzīvās mūzikas, sporta spēļu, DJ un koncertierakstu vakarus.
RD Met, SIA, metālapstrāde
RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūras
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūrasRomantiska nedēļas nogale. Atpūta visai ģimenei, 16 ērtas un mājīgas guļvietas.Telpas svinībām un banketiem. Krievu un turku pirtis, džakuzi.
Odzienas muiža, muiža
Odzienas muiža, muižaMuižas komplekss - telpas dažādiem svētkiem, semināriem un pasākumiem. Odzienas Krogusmājā varat pārlaist nakti jaukos pagājušā gadsimta sākumam atbilstoši iekārtotos numuriņos, kopumā 9 numuri, taču muižas kompleksā kopumā spējam izguldīt līdz 74 cilvēkiem.
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbeles
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbelesFinierētu un krāsotu iekšdurvju tirdzniecība
Visi banneri