Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Melngalvju nams, apskates objekts

Rātslaukums 7, Rīga, Latvija
(+371) 67181800
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Rīgas rātslaukums, kura atjaunošana ir uzsākta 1995. gadā, izveidojās jau 13.gs. kā tirgus vieta. 1334. gadā pie laukuma uzcēla divas pilsētas nozīmīgākās ēkas – Rātsnamu un Sapulču zāli, t.s. Jauno namu. Jauno Namu sākotnēji īrēja Lielās ģildes tirgotāji un neprecēto tirgoņu – melngalvju brālība, kas 1713. gadā namu nopirka savā īpašumā. No 15.gs. to izmantoja Melngalvju biedrība, kuras patrons bija Sv. Maurīcijs. Nosaukumu “Melngalvju nams” ieviesa tikai 1687. gadā, bet tikai 1713. gadā melngalvji kļuva par nama pilntiesīgiem īpašniekiem. Ēkā bija viena no bagātākajām sudraba izstrādājumu kolekcijām. Samērā vienkāršajam dzīvojamam namam līdzīgā Melngalvju nama celtne ar svētku zāli otrajā stāvā vairākkārt tika pārbūvēta, un tās gotiskais pakāpju zelmenis 16.-17.gs mijā tika izrotāts ar Holandes manierisma formās veidotiem akmens un metāla elementiem. 19.gs zelmeni papildināja ar Hanzas pilsētu ģērboņiem un alegoriskām cinka skulptūrām. Sava statusa dēļ melngalvji ieņēma ievērojamu vietu pilsētas sabiedriskajā dzīvē un tradīcijās, viņu rīkotajos pasākumos piedalījušās daudzas tā laika VIP personas, ieskaitot Krievijas carus. Celtne aizgāja bojā 1941.gadā. Pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas sākās Melngalvju nama atjaunošana, kas noslēdzās 2000. gadā.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTelpu noma    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 10911
Meklēšanas rezultātos parādīts : 107909


Bruņinieku muiža, viesu nams
Bruņinieku muiža, viesu namsViesu nams Mednieku pirts. Plašajā banketu zālē nosvinēsiet savas kāzas, jubileju, dzimšanas dienu vai citas jebkuras ģimenes svinības.
Gundega-E, SIA
Gundega-E, SIADzijas, zeķu dzijas, vilnas dzijas, alapka dzijas, angoras dzijas, mohēras dzijas, merīno dzijas, kokvilnas dzijas, makramē dzijas, turcijas dzijas, raibas dzijas, pašraksta dzijas, akrila dzijas, dzijas bērniem. Adīšanas piederumi.
Sīpoli, viesu nams
Sīpoli, viesu namsViesu māja Sīpoli atrodas 1 km no jūras. Skaists, dārzs, pirtiņa, viesu māja, banketu zāle, piknika vietas.
Hotel Tigra, viesnīca
Hotel Tigra, viesnīcaViesnīca Tigra Cēsu pievārtē Jūs gaidīs, lai sniegtu atpūtu pēc dienas darbiem un aktivitātēm. Īpašus brīžus var baudīt Atpūtas centrā, kurā ir pirts, baseins un banketu-semināru zāle.
Energetikas, veselības un atpūtas centrs
Energetikas, veselības un atpūtas centrsEnergetikas. Rehabilitācijas centrs pie jūras. Bērnu vasaras nometnes. Pasākumu organizēšana, ēdināšana. Konferenču telpas.
P. Čerņavska keramikas māja
P. Čerņavska keramikas mājaEkspozīcijas apskate. Iespēja pašam izmēģināt roku podu virpošanā. Izstrādājumus iespējams iegādāties.
Skrundas muiža, viesnīca
Skrundas muiža, viesnīcaSkrundas muižas viesnīcas apartamentos ērti jutīsies kā pieaugušie, tā arī bērni, tā būs piemērota gan īsai vizītei, gan arī ilgstošai dzīvošanai. Augstie komforta standarti un mājīgā gaisotne ļaus Jums izbaudīt lielisku atpūtu.
Magnus Hotel, viesnīca
Magnus Hotel, viesnīcaMagnus HOTEL - jauna trīs zvaigžņu viesnīca Kauņā pilsētas centrā. Deviņu stāvu ēka, 82 modernas un komfortablas divvietīgas istabas, 7 luksi. Restorāns 60 viesiem ar Eiropas virtuvi.
Krauklīši, viesu nams
Krauklīši, viesu namsKrauklīši ir moderna guļbūve ar lielu terasi, mākslīgā dīķa krastā. Viesu namā ir Tv/Sat, karaoke, bārs, virtuve, kamīns, plaša telpa dejām un banketiem.
BALTIC-S, santehnika
BALTIC-S, santehnikaUzņēmums Baltic-S nodarbojas ar santehnikas vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.
Visi banneri