Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Pētera Upīša Dārzkopības muzejs un dārzs

Pētera Upīša Dārzkopības muzejs un dārzs

Graudu iela 1, Dobele, Dobeles novads, Latvija, LV-3701
(+371) 28001199
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Pētera Upīša Dārzkopības muzeja misija ir, iedvesmojoties no izcilā dārzkopja, selekcionāra Pētera Upīša (1896 – 1976) personības un mūža veikuma, ciešā sadarbībā ar Institūtu, rosināt sabiedrības interesi par dārzkopības tradīcijām Latvijā, apmeklētājiem nodrošināt mūžizglītības iespējas, kā arī bagātināt Latvijas kultūras telpu ar zinātnes dārza pieredzējumu. 

 

Muzeja piedāvājuma programma

  • Muzeja ekspozīcija veltīta dārzkopja – selekcionāra Pētera Upīša ieguldījumam dārzkopības zinātnē, kā arī atklāj viņa aizraušanos ar fotografēšanu, mūziku un literatūru;
  • Tematiskas nozarei veltītas, tai skaitā mākslas darbu izstādes par dārzu dažādās tā izpausmes formās;
  • Muzejpedagoģiskās programmas dažādām mērķauditorijām - bērnudārzu audzēkņiem, skolēniem, ģimenēm ar bērniem, kā arī pieaugušo grupām;
  • Informatīvi materiāli un konsultācijas par jaunākajiem sasniegumiem augļkopībā;
  • Praktiskās dārza darbu meistarklases, kuras vada Dārzkopības institūta zinošie pētnieki;
  • Iespēja iepazīties ar Baltijā krāšņāko ceriņu kolekciju;
  • Ekskursijas pa Dārzkopības institūta dārziem;
  • Sezonas laikā iespēja degustēt dārzā izaudzētos augļus un ogas.


Lielākie notikumi

Pētera Upīša dārzkopības muzejs, Dārzkopības institūta dārzs piedāvā plašu kultūras, mūzikas, mākslas un zinātnes pasākumu programmu aktīvajā sezonā, no maija līdz oktobrim:

·         Ceriņu ziedēšanas laiks – maijā;

·         Tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts – maija pēdējā nedēļā;

·         Ķiršu laiks – jūlijā;

·         Zinātnieku nakts – septembra pēdējā piektdienā;

·         Ābolu svētki – oktobra pirmajā sestdienā


Ieejas biļešu cenas P. Upīša Dārzkopības muzejā un dārzā


OPERMŪZIKAS KONCERTS CERIŅU DĀRZĀ - 24. maijs, plkst. 19:00

 Biļešu cena būs 30.00 EUR un biļetes būs iegādājamas bilesuparadize.lv
Klasiskās mūzikas koncerta dienā ceriņu dārzs atvērts apmeklētājiem plkst.: 9.00 - 17.00.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Daiļdārzi un košumdārzi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6728
Meklēšanas rezultātos parādīts : 25841


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Kļava
KļavaViena no Kļavas jaunajām aktivitātēm ir sadarbība ar slavenu Vācijas koka durvju ražotāju - firmu LEBO, kas pērk Latvijā ražotas, precizi ēvelētas sagataves, durvju karkasu izgatavošanai
Ligas, viesu nams
Ligas, viesu namsTikai 10. minūšu braucienā no Rīgas, Jūs nokļūsiet viesu namā Līgas, kas atrodas Ķekavā. Lai Jūs justos, kā mājās, esam padomājuši par visu, līdz pēdējam sīkumam. Īsta pirtiņa, vēss baseins un veldzējošs dīķ
Lonas Latvija, SIA, veikals
Lonas Latvija, SIA, veikalsLONAS - ir guļamistabas mēbeļu un citu kvalitatīva miega atribūtu ražotājs. Lielākā daļa LONAS matraču ražošanas procesa ir rūpīgs roku darbs. Pasūtītos un izgatavotos LONAS produktus mēs piegādāsim paši ar savu transportu, un mūsu kurjeru komanda uznesīs matraci līdz pat jūsu gultai, bet LONAS gultu piegādās un jūsu mājās saliks bez maksas.
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnika
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnikaZobārstniecības pakalpojumi. Bērnu zobārstniecība. Stomatoloģija. Zobu mākslinieciskā restaurācija. Zobu protezēšana.
Terion, veterinārā klīnika
Terion, veterinārā klīnikaVeterinārā klīnika Imantā. Veterinārā aptieka. Suņu, kaķu barība. • Dzīvnieku terapija, ķirurģija, suņu, kaķu, sesku vakcinācija, konsultācijas. • Suņu, kaķu, sesku, trušu vakcinācijas. • Veterinārie medikamenti,
Hutor Group
Hutor GroupAtpūtas komplekss Gulbji ar visām ērtībām un krievu pirts gleznainā Rušonas ezera krastā. Jūsu rīcībā – kuteris un laivas zandarta, zuša, līdakas un plauža makšķerēšanai ezerā, vai arī karpas.
Dvina, viesu nams
Dvina, viesu namsNaktsmītnes Jēkabpilī - viesu nams Dvina Jēkabpilī. Viesu mājā ir 7 numuri, viesistaba un virtuve. Vienlaicīgi iespējams uzņemt 20 viesus. Pirts ar baseinu un banketu zāle līdz 12 cilvēkiem.
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās serviss
Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās servissPārcelšanās24.lv piedāvā dažādus pārvākšanās servisa pakalpojumus visā Latvijā un Eiropā.
Raganas ķēķis, krodziņš
Raganas ķēķis, krodziņšRaganas ķēķī - tikai tīrākie lauku labumi - mielojies, kamēr vēders pilns, kā arī neaizmirsti nogaršot mūsu krodziņa īpašo "Raganas vīnu".
Visi banneri