Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs

Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs

Grēcinieku iela 18, Rīga, Latvija, LV-1050
(+371) 67212951
(+371) 67222636
Pirmdiena -
Otrdiena -
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena10:00 - 17:00
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Mencendorfa nams – Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāle – ar savu 17.-18. gs. mājokļa noskaņu ir vienīgais šāda tipa muzejs Baltijā un apmeklētājiem atvērts kopš 1992. gada 18. maija. Ekspozīcija iekārtota 1695. gadā celtā namā, kurš līdz pat 1939. gadam bija dzīvojamais nams ar veikalu un noliktavu stāviem. Nams atdzimis poļu firmas “PKZ” restauratoru un arhitekta Pētera Blūma vadībā.

Rīdzinieku māja–muzejs iepazīstina apmeklētājus ar turīga rīdzinieka sadzīves kultūras tradīcijām. Ekspozīcijas lielāko daļu veido unikāli 17.-18.gs. griestu un sienu gleznojumi. Tiem ir pieskaņoti vēsturiski interjeru priekšmeti no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma, radot katrai telpai citādu raksturu un noskaņu. Apmeklētājiem iespējams paciemoties senajā veikala telpā, virtuvē ar manteļskursteni, viesu salonā, deju zālē, “dzejnieka istabā”, ģimenes kapelā, saimnieka istabā, “Meitenes istabā”, kā arī ielūkoties vēsturiskajās pagraba velvēs un romantiskajos bēniņos, kur mājvietu radušas izstāžu zāles.

Muzeja krājumā ir vairāk nekā 2000 vienību – liecības par ēkas vēsturi un tajā, laiku lokos dzīvojušo, cilvēku likteņiem.

Muzejs nosaukts nama pēdējo īpašnieku – tirgotāju Mencendorfu ģimenes vārdā. 19.-20.gadsimta mijā Augusta Mencendorfa veikalā varēja iegādāties labāko kafiju Rīgā. Vēl joprojām namam ir cieša saikne ar Mencendorfu dzimtas pēctečiem, kuri gan morāli, gan materiāli atbalsta dažādas muzeja darbības sfēras. Par nozīmīgo līdzdalību muzeja norisēs A. Mencendorfa mazdēls prof. Dītrihs Andrejs Lēbers izvirzīts Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja “Drauga Kartes” saņemšanai.

Jau 17.gs. šajā namā atradās Jirgena Helma stiklinieku darbnīca un, turpinot tradīcijas, arī šobrīd Mencendorfa namā atrodas mūsdienu stikla mākslas darbnīca – “Stikla mākslas un Studiju centrs”. Studijā iespējams vērot māksliniekus darba procesā. Iepriekš piesakoties, piedāvājam arī apmeklētājiem pašiem iepazīt stikla mākslas noslēpumus.

Katru mēnesi muzeja izstāžu zālēs tiek atvērta vismaz viena jauna izstāde.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Ekskursijas    Muzeja ekspozīcijas    Muzeja pedagoģiskās programmas Izstādes, Ekspozīcijas    Izstādes, izstāžu rīkošana Telpu noma Tematiskie pasākumi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 25672
Meklēšanas rezultātos parādīts : 200177

Zilver, vīna darītava
Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
Upmaļi, viesību nams
Upmaļi, viesību namsTelpas svinībām un semināriem, pirts ar baseinu un kamīnzāli. Galdu klāšana un dzīvā mūzika. Atpūta pie dabas Līgatnes upes krastā.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu galdniecība. Mēbeles, virtuves, viesistabu, guļamistabu. Iebūvēti skapji. Bīdāmās sistēmas.
Kalumi SIA, kalumi
Kalumi SIA, kalumiKalēja pakalpojumi, kamīnu restes un instrumenti, dekoratīvie apkalumi, eņģes, durvju rokturi, atslēgas, kokapstrādes instrumenti, svečturi, vārti, franču balkoniņi un daudz kas cits.
Ūdensdzirnavas, viesu nams
Ūdensdzirnavas, viesu namsAtpūtas komplekss atjaunota dzirnavu ēkā. Viesību zāle. Sauna ar baseinu, "lux" numurs ar džakuzi un kamīnu. Komfortabla naktsmītne.
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba
Escape.lv rooms, kvesti, izlaušanās istaba"Escape" ir interaktīva un intuitīva reālas dzīves spēle, kas prasa koncentrēšanos, prasmi rast risinājumus un iemaņas strādāt komandā neparastos apstākļos. 60 minūtes tiek dotas komandai no 2 līdz 6 dalībniekiem, lai atrisinātu mīklas un atrastu "pavedienus" izkļūšanai no istabas. Spēles rezervēšana jāveic ne vēlāk kā 24 stundas pirms spēles.
Arkadia, SPA viesnīca
Arkadia, SPA viesnīcaHotel-Spa Arkadia. Viesnīca, SPA centrs, saunas, džakuzi, baseins, bistro, restorāns,  konferenču zāles, banketi un svinības, biljards, atpūta ar bērniem
Aivars-K, akmens apstrāde
Aivars-K, akmens apstrādeAkmens apstrāde. Izstrādājumi no metāla un akmens, interjera elementi, dārza skulptūras, kapu pieminekļi, strūklakas, apgaismes ķermeņi, akmens soli un galdi ...
PTC, SIA, iepakojumi
PTC, SIA, iepakojumiPTC SIA 5000 dažāda veida iepakojuma materiālu un palīglīdzekļu, iekārtu; iespēja iepirkt materiālus jebkura daudzumā.
URALA, viesu māja
URALA, viesu mājaĪsta krievu pirts. Telpas svinībām līdz 100 cilvēkiem. Liela terase ar apkurināmu kublu. Pavisam netālu no Rigas.
Visi banneri