Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Ainažu Jūrskolas muzejs

Ainažu Jūrskolas muzejs

Valdemāra iela 47, Ainaži, Limbažu novads, Latvija, LV-4035
(+371) 64043349 - Ekskursiju pieteikšana
(+371) 29424867
(+371) 64043340
Pirmdiena -
Otrdiena10:00 - 17:00
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena -

Pirmdiena -
Otrdiena -
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena10:00 - 17:00
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Vidzemes jūrmalā pie Igaunijas robežas atrodas maza pilsētiņa Ainaži - latviešu profesionālās jūrniecības šūpulis. Tieši šeit 1864. gadā vietējie Ainažu kuģinieki, kuģniecības entuziasta Krišjāņa Valdemāra iedvesmoti, par pašu ziedotiem līdzekļiem nodibināja jauna tipa jūrskolu - pirmo jūrskolu, kurā bez maksas jūras zinības varēja apgūt latviešu un igauņu zemnieki.

Ainažu jūrskolas muzejs ir piemiņas vieta šai pirmajai latviešu profesionālajai jūrskolai un tās absolventiem - latviešu un igauņu kapteiņiem un stūrmaņiem.

Ierosinājumu restaurēt bijušās jūrskolas ēku un iekārtot tajā muzeju izteica toreizējais LPSR Vēstures un revolūcijas muzeja direktors Jānis Skolis. To atbalstīja arī vietējās Ainažu un Limbažu pašvaldības. Par muzeja dibināšanu var uzskatīt 1968. gada 18. decembri, kad Latvijas PSR Kultūras ministrija izdeva pavēli bijušajā kapteiņa Jura Veides saimes ēkā, kurā sākuma gados darbojās jūrskola, izveidot Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāli - Ainažu jūrskolas muzeju. Līdzekļus ēkas restaurācijai piešķīra zvejnieku kopsaimniecības „Brīvais vilnis", „Enkurs" un Igaunijas „Kalur". Ēkas restaurāciju veica valsts saimniecība „Ainaži". 1969. gada 20. jūlijā muzeju atvēra apmeklētājiem.

Muzeja izveidošanā un attīstībā īpaši nopelni bijuši Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja tā laika administrācijai - direktorei Līvijai Blūmfeldei un direktores vietniecei Beātai Krajevskai, Kuģniecības nodaļas darbiniekiem, kā arī bijušajiem ilggadīgajiem Ainažu muzeja darbiniekiem Arvīdam un Veltai Vētrām.

Muzejā tiek ne tikai vākti un glabāti materiāli par Ainažu jūrskolu un kuģošanu, bet arī popularizēta latviešu jūrā braukšanas ideja. Muzeja ļaudis rūpējas, lai latviešu jūrniecības gars turpinātu dzīvot.

Pakalpojumi

Ekskursijas – latviešu, krievu un vācu valodās.

Ekskursijas ar īpašu programmu jaunlaulātajiem un kristāmajiem. Iepriekš vienojoties pa telefonu 64043349.

Muzejpedagoģiskā programa
1. „Kapteiņa Veides zelta meklēšana”.

Programma paredzēta 7. – 9. klašu skolēniem. Nodarbības ietvaros notiek padziļināta ekskursija pa muzeju, lāpu gājiens uz Ainažu vecajiem jūrnieku kapiem, kapteiņa Veides ''zelta meklēšana''.
Biļetes cena EUR 2.85 no personas.

2.''Reiss no Ainažiem uz Santjago 1898.gadā ar trīsmastu barkentīnu ''Equator''.

Nodarbība 1. -5.klašu skolēniem.

Īss apraksts: Kā ar buru kuģi nokļūt Dienvidamerikā ? Kā sagatavot buru kuģi tālajam braucienam? Kā jūrnieki pārvarēja grūtības (slimības, vētru, bezvēju...)? To visu un vēl daudz ko citu interesantu uzzināsiet vecajā Ainažu jūrskolā - muzejā. Būs iespēja ne tikai klausīties un vērot, bet arī pašiem piedalīties interaktīvā spēlē ''Ceļojums laikā''.

Biļetes cena: EUR 2.85 no personas. Skolotājam ieeja bez maksas. Skolotājs atbild par disciplīnu grupā. Vienas grupas darbs muzejā 1 stunda.

Pieteikšanās: 29424867, 64043349.

Muzeja apmeklētājiem muzejs piedāvā atpūtu dārzā ar piknika vietu.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Ekskursijas Ekskursijas skolēniem Muzeja pedagoģiskās programmas Piknika vietas Muzeja ekspozīcijas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 22742
Meklēšanas rezultātos parādīts : 186209

Volmārcentrs, SIA
Volmārcentrs, SIAVOLMĀRCENTRS - CNC frēzēšanas un lāzergravēšanas uzņēmums Preiļos. Piedāvājam pilnu pakalpojumu klāstu: dizaina izstrāde, frēzēšana, gravēšana un tālākā apstrāde. Ražojam dažādus koka izstrādājumus: dēlīšus, pakaramos, kastītes, svečturus, pulksteņus, dekoratīvos paneļus, medaļu turētājus, sezonālos un kāzu koka dekorus u.c. Apstrādājamie materiāli: saplāksnis, koks – priede, egle, ozols, osis, MDF, putotas PVH loksnes, plastikāts, organiskais stikls, monopolikarbonāts, putuplasts.
Restorer, SIA
Restorer, SIAGleznu un sienu gleznojumu profesionāla restaurācija, kā arī gleznu dekoratīvo rāmju restaurācija un zeltīšana ar lapiņu zeltu. Sienu gleznojumi un dekoratīvie apmetumi. Interjera dizains un konsultācijas.
Rendoks SIA
Rendoks SIAPVC Logi un durvis. Garantija, līzings, montāža – demontāža, aiļu apdare, individuālas konsultācijas, daudzveidīgas koka imitāciju tekstūras un piegāde.
MS Real, SIA
MS Real, SIAFirma profesionāli nodarbojas ar bioloģisko attīrīšanas iekārtu izvēli, pārdošanu un uzstādīšanu privātmājām. Pie mums var iegādāties bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kā arī pasūtīt visas sistēmas piegādi un uzstādīšanu.
Skultes muiža, viesu nams
Skultes muiža, viesu namsSkultes muiža - ideāla vieta kolektīviem pasākumiem, kāzām, sporta spēlēm: viesību zāle, pirts, baseins, kamīnzāle, terase, divvietīgas istabas.
Ireneta, kāzu salons
Ireneta, kāzu salonsIreneta. Jūsu izvēlei salonā uz vietas vienmēr pieejami 250 kleitu modeļi. Visu veidu variācijās no baltās līdz šampanieša krāsai.
Valenas, SIA
Valenas, SIAAicinām veikalus sadarboties. Mēs esam oficiālais Vācijas uzņēmumu: Sassa Mode, CECEBA, BUGATTI, TOM TAILOR, SUSA-Vertriebs, Dr.Bieler. pārstāvis. Mūsu piedāvājumā plašs koriğējošo, termo un jauniešu veļas komplektu klāsts, pieejami arī lieli izmēri, cenas ir pieņemamas. Izvēlies vācu kvalitāti un praktiskumu. Tirgū mūs novērtē par stabilitāti un uzticamību.
Robežnieki kokaudzētava
Robežnieki kokaudzētavaPlašs skujkoku, lapu koku, krūmu un ziemciešu puķu stādu sortiments. 130 dažādu krāsu, formu skujkoku, 250 lapu koku un krūmu nosaukumi, kā arī ap 200 ziemciešu puķes.
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remonts
EST Tehnoloģijas, SIA, svaru tirdzniecība un remontsVisa veida svaru tirdzniecība un remonts. Svari tirdzniecībai, mājai, noliktavām, medicīnai, kraušanas pakalpojumiem, laboratorijām un daudz kam citam.
Deicija, SIA
Deicija, SIAMūsu uzņēmuma galvenais darbības virziens ir labiekārtošanas un apzaļumošanas visa pakalpojumu sniegšana, kas sevī ietver gan projektu izstrādi, gan to realizāciju dzīvē, gan arī realizētā projekta kopšanu un uzturēšanu.
Visi banneri