Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Zlēku pamatskola

Skola, Zlēku pagasts, Ventspils novads, Latvija, LV-3617
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Zlēkas ir viens no visskaistākajiem pagastiem Ventspils novadā. Noslēpumainu mežu, neskartas dabas, Abavas un Ventas ieskautas Zlēkas piesaista pagasta ļaudis un ceļotājus. Dižozoli ceļu malās, Karātavu kalna vizbulītes priecē ceļinieku acis.
1561. gadā Zlēkas kļūst par barona Ulriha fon Bēra dzimtīpašumu un izcils bija viss, ko vien Bērs tur lika celt. Zlēku muižas bijušais centrs kopā ar muižas parku un Zlēku baznīcu veido vienotu ansambli, kā ievērojams kultūrainavas paraugs. Muižas parkā izveidoti dīķi, aug svešzemju koki un krūmi. Barona centienos, veidot skaistu apkārtni un dzīvi, ieguldīts liels Zlēku ļaužu darbs.
1796. gadā tiek uzcelta pirmā skola kalpu bērniem – necila vienstāvu koka ēka, kurā bijusi viena istaba, kurā skolēni mācījušies, ēduši un arī gulējuši. Vēlāk ēka papildināta ar otro stāvu un tagad tur atrodas skolas internāts, virtuve un ēdamtelpa. 1884. gadā uzcelta sarkano ķieģeļu divstāvu ēka, kurai pēc kāda laika uzbūvēts trešais stāvs. Sporta zāle būvēta 1960. gadā.
Zlēku skola ir vecākā skola Kurzemē un tai pāri brāzušies dažādu vēstures laikmetu vēji. Zlēku skola nekad nav pārtraukusi savu izglītošanas darbu un nu jau 211 gadus ik rudeni skolas kalnā kāpj skolēni, skolotāji un skolas darbinieki.
Laika gaitā skolu vadījuši: Krišs Tīls, Adriāns Blāze, Gustavs Grīnvalds, Arnolds Oškalns, Gunārs Šķlibusts, Uldis Grīnbergs, Izida Dreibe, Maigonis Apse, Jānis Purmalietis, Raisa Leinerte–Neilande un no 2004. gada līdz 2016. gadam Astrīda Valova.
Skolas darbā nozīmīgu ieguldījumu devuši skolotāji Gustavs Grīnvalds un viņa meita Austra Grīnvalde, ar savu pedagoģisko darbību ietekmējot visu pagasta dzīvi. Skolotāja U. Grīnberga vadībā skolēni mācījās mīlēt un kopt savu zemi. 26 gadus skolas direktora M. Apses vadībā par neatņemamu skolas darba sastāvdaļu kļuva novadpētniecības darbs un viņa vadībā skolā notika pāreja uz mācību kabinetu sistēmu, tika labiekārtota skolas teritorija.
Neaizmirstamu darbu skolēnu izglītošanā ieguldījuši skolas ilggadējie skolotāji – H.Bērziņa, H. Bukolde, A. Grīnvalde, Z. Tellere, I. Dreibe, A. Grīnbergs, M. Apse, Maiga Apse, G.M. Lāce un Agra Tomkalne. Grūti izsvērt, cik šajā darbā katra pedagoga sirds dāsnuma, cik paaudžu un cik skolēnu pratuši paņemt šo skolotāju devumu, tomēr cieņu un atzinību viņi pelnījuši ar uzticību savai vienīgajai darba vietai – Zlēku skolai.
Gandrīz visi zlēcinieki ir bijuši pagasta skolas audzēkņi, skolā gūtās zināšanas aizvedušas viņus pa dažādiem dzīves ceļiem.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresVispārējā izglītība
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 9357
Meklēšanas rezultātos parādīts : 237884


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
latvaslini, veikals
latvaslini, veikalsUzņēmums SIA “LatvAS” ir zīmola Latvaslini lina auduma un aitu vilnas izstrādājuma ražotāji. Latvaslini ir zīmols un vārdu salikums tapis no uzņēmuma nosaukuma latvas un lini, lai par prioritāti izvirzītu mājas tekstilu no lina auduma. Visas zīmola Latvaslini preces ir izgatavotas Latvijā.
Mucenieki, lauku māja
Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
Upesrūķi, viesu nams
Upesrūķi, viesu namsUpesrūķi. Mūsu viesi var baudīt guļbaļķu lauku mājas svētību un apkārtnes krāšņumu. Pirtiņa sola pēršanos ar bērzu, ozolu, pīlādžu, lazdu un kadiķu slotiņām, zāļu tējas.
Mārcienas muiža, SPA viesnīca
Mārcienas muiža, SPA viesnīcaMārcienas muiža. SPA komplekss, pirtis, naktsmītnes, konferenču un banketa zāles, atpūta pie dabas.
Aivars-K, akmens apstrāde
Aivars-K, akmens apstrādeAkmens apstrāde. Izstrādājumi no metāla un akmens, interjera elementi, dārza skulptūras, kapu pieminekļi, strūklakas, apgaismes ķermeņi, akmens soli un galdi ...
Zāģeri, viesu nams
Zāģeri, viesu namsBioloģiski sertificēta saimniecība, mājlopi. Naktsmītnes, banketu/ konferenču zāles, kamīnzāle ar pirti, dīķis ar pludmali.
Puduri, atpūtas komplekss
Puduri, atpūtas komplekssTelpas konferencēm, semināriem, kāzām, banketiem, Pirts. Komfortablas guļbūves mājiņas. Vieta sporta pasākumiem, estrāde.
Meļķerti, viesu nams
Meļķerti, viesu namsViesu nams Meļķerti atrodas pāris kilometru attālumā no Kandavas un piedāvā lieliskas telpas dažādu svinību organizēšanai. Klusums, pirts, baseins, naktsmītnes.
INETA LESĪTE, stiliste
INETA LESĪTE, stilisteLAK vizāžista amata meistare, stiliste Ineta Lesīte. Stilista konsultācijas sievietēm un vīriešiem.Apģērbu, aksesuāru iegāde veikalos.Make-up, make-up apmācības. Dāvanu kartes. Semināri. Lekcijas.
Visi banneri