Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Vānes evanģēliski luteriskā baznīca

Vānes evanģēliski luteriskā baznīca

Vānes baznīca, Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3131
(+371) 26358060
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Apraksts: Vānes evanģēliski luteriskā baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis; sienu gleznojumi - valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Pirmo baznīcu no koka 1573. gadā uzcēla Solomons Henings. Tagadējo mūra baznīcu 1654. - 1663. gadā būvēja viņa dēla Gotharda Heninga laikā. Baznīcas būvēšanas laikā tapuši arī unikālie sienu gleznojumi. Ēka atjaunota 1789. gadā, kad sienu gleznojumi aizkrāsoti. 1839. gadā Aizupes muižas īpašnieks Pauls fon Hāns un viņa sieva baznīcai dāvinājuši jaunas ērģeles.

Latvijā Vānes baznīca pazīstama ar krāšņajiem 17.gadsimta baroka siena gleznojumiem, kas ilgu laiku bijuši slēpti cilvēka acij, jo baznīcā veikti vairāki remonti. Tie ir unikāli Latvijas mākslas vēsturei, jo pietiekami labi saglabājušies un redzami diezgan lielā platībā.

Pie baznīcas uzstādīta piemiņas zīme apkārtnē kritušajiem nacionālajiem partizāniem. Viņu vidū ir arī majors Ozols, kura komandētais prettanku divizions likvidēja krievu armijas frontes pārrāvumu pie Auces 1944. gada nogalē.

Iespējams apskatīt baznīcas pagrabu.

Nostāsts vēsta, ka zem Vānes baznīcas esot aprakta zelta kariete.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDraudzes Baznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8694
Meklēšanas rezultātos parādīts : 114950


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaSvēpētā jeb tā sauktā dūmotā, melnā keramika. Sena podniecības tehnoloģija, kur augstas meistarības pamatā ir gudra atturība, vienkāršs skaistums un praktiskums.
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrāde
Neila Saksona akmens apstrādes darbnīca, akmens apstrādeMani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
Dārziņi, zirgu sēta
Dārziņi, zirgu sētaZirgu izjādes ne tikai dažādos Jūsu atpūtu, bet arī palīdzēs stiprināt organismu. Jāšana labi ietekmē veselību – nervu, elpošanas un gremošanas sistēmas. Tieši tāpēc jāšana ar zirgiem ir tik populāra.
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
Gamma-Serviss, SIA
Gamma-Serviss, SIAŠobrīd visizturīgākais pārklājums disku krāsošanai ir ar pulvera krāsām, kurām piemīt paaugstināta noturība pret iedarbību uz dažādiem mehāniskiem, fiziskiem un ķīmiskiem faktoriem. Mūsu disku krāsošanas metode nodrošina vienmērīgu lakas pārklājumu un garantē kvalitatīvu darbu izpildi.
Lauvas Tūrs Transports, SIA
Lauvas Tūrs Transports, SIAUzņēmums lauvastūrs piedāvā nomai ne tik vien mikroautobusus un autobusus, bet arī vieglās automašīnas un piekabes.
Tree Climbers, SIA
Tree Climbers, SIAArborists, kokkopis - veicam koku kopšanu, zāģēšanu, bīstamo koku novākšanu un ne tikai..
Jaunpils pils, viduslaiku pils
Jaunpils pils, viduslaiku pilsJaunpils pils ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas lieliski saglabājusi savu sākotnējo izskatu.
Bobcatdarbi
BobcatdarbiCeļu būve, remonts, uzturēšana, zemes un rakšanas darbi, augsnes frēzēšana, zemes aerācija, zemes planēšana, zemes urbšana, labiekārtošana, apzaļumošana, teritoriju uzkopšana, ledus frēzēšana, zāliena aerācija, vertikulēšana, trimmerēšana, celmu frēzēšana un izrakšana, žogu uzstādīšana
Visi banneri