Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīca

Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīca

Mācītājmāja, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija, LV-2144
(+371) 29108476
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Ceļā no Turaidas uz Raganu atrodas Krimuldas baznīca, kura bija viena no pirmajām baznīcām Līvzemē un ar daudzām izmaiņām saglabājusies līdz pat mūsdienām. Arī savā interjerā tā neizceļas ar greznību, tomēr tās īstā bagātība ir daudzie notikumi, kas saistās ar šo vietu. Blakus baznīcai atrodas Kubeseles pilskalns, kurā uzcelta mācītājmuiža. Pilskalna pakājē atrodas kalniņš, kuru dēvē par Kaupo kapa vietu, lai gan ticams, ka Kaupo apglabāts pašā baznīcā.

Baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. 1205. gadā priesteris Alobrants uzceļ baznīcu lībiešu apdzīvotajā Kubeselē, nodedzinātās Kaupo pils tuvumā. No baznīcas 1613. gadā bija palikušas tikai četras sienas. Atjaunošanas darbi uzsākti 1643. gadā un 1699./1701. gadā.

Līdz 17. gs. otrai pusei baznīcas arhitektūra bija vienkārša: ar sarkanajiem dakstiņiem klātiem divslīpju jumtiem segta celtne ar nelielām , dziļām logailām.

17. gs. beigās zvans karājies kādā vītolā uzkalniņā blakus baznīcai. Tikai 1699. gadā meistars Vēde uzcēla tālaika Vidzemes lauku baznīcām tik raksturīgo nelielo jomtgales tornīti, kuru rotāja lode un gailis. 18. gs. uzcēla mācītājmuižu. Plašāka pārbūve notika 1865. gadā.

1902./1905. gadā koka torņa vietā tika uzcelts 46 m augsts, masīvs mūra tornis, pēc Augusta Reinberga projekta. I Pasaules karā tornis sašauts, atjaunots 1924. gadā.

Indriķa hronikā minēts, ka Kaupo ir apglabāts Kubeselē. Saskaņā ar nostāstiem tas varētu būt vai nu pie Krimuldas mācītājmuižas vai pašā Krimuldas baznīcā.

Svētdienās plkst. 12.00 – Dievkalpojums. Svētdienas skolas nodarbības bērniem katru svētdienu dievkalpojuma laikā.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDraudzes Baznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5601
Meklēšanas rezultātos parādīts : 37939


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Juris Tumulkāns
Juris TumulkānsKeramiķis Juris Tumulkāns dzīvo un strādā Rīgā, jau 15 gadus vada VEF Kultūras pils Tautas Lietišķās mākslas studiju „Saule”, rīko un piedalās dažādās izstādēs un citos kultūras pasākumos.
Pils, viesu nams un kafejnīca
Pils, viesu nams un kafejnīcaGaršīga maltīte par pieņemamām cenām, banketi un viesību galdi, īsta latviešu pirts.
Gara dziednieces Ināras Krūmiņas privātprakse
Gara dziednieces Ināras Krūmiņas privātprakseNetradicionālā medicīna, Reiki terapija, Reiki apļi, Reiki apmācība, Ajūrvēda, Ajūrvēdas masāžas, Veselības atjaunošana garīgajā un fiziskajā līmenī, Blokāžu likvidēšana visos ķermeņa līmeņos, Greiza iegurņa korekcija, Muguras taisnošana
Saullēkti ozolos, viesu nams
Saullēkti ozolos, viesu namsViesu māja Ezernieku pagastā pie lielākās ozolu birzs Baltijā, blakus Ežezers ir salām bagātākais ezers Latvijā. Atpūta gan divām personām, gan lielām tūristu grupām. Banketu zāle līdz 40 cilvēkiem. Izbraucienus ar kuteri pa Ežezeru.
Ireneta, kāzu salons
Ireneta, kāzu salonsIreneta. Jūsu izvēlei salonā uz vietas vienmēr pieejami 250 kleitu modeļi. Visu veidu variācijās no baltās līdz šampanieša krāsai.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu galdniecība. Mēbeles, virtuves, viesistabu, guļamistabu. Iebūvēti skapji. Bīdāmās sistēmas.
Zāgkalni ZS, atpūtas komplekss
Zāgkalni ZS, atpūtas komplekssAtpūta pie Usmas ezera. Guļbūves mājiņas, izjādes, izbraucieni ar kamanām, nakšņošana, pirtis, treileru pieslēgums, telšu un piknika vietas, makšķerēšanas pavadoņa pakalpojumi.
Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firma
Trīs pēdas, aplīmēšana, dizaina firmaAuto aplīmēšana ir uzņēmuma pamatvirziens. Strādājam ar firmu 3M un MACTAC līmplēvēm un palīgmateriāliem. Katram braucamam piemeklējam attiecīgās kvalitātes līmplēvi.
Copes, viesu nams
Copes, viesu namsViesu nams Copes. Labiekārtotas istabas, banketu zāle, pirts. Atpūta uz ūdeņiem, makšķerēšana. 58 km no Rīgas.
Visi banneri