Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Valmieras Svētā Sīmaņa Evaņģēliski luteriskā baznīca

Valmieras Svētā Sīmaņa Evaņģēliski luteriskā baznīca

Bruņinieku iela 2, Valmiera, Valmieras novads, Latvija, LV-4201
(+371) 29413043
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas viduslaiku arhitektūras pieminekļiem, kurā atrodas vērtīgi mākslas pieminekļi – viduslaiku kapu plāksnes, gleznotāja Kārļa Kristiana Fogela – Fogelšteina altārglezna, 1739. gadā darinātā kancele, Eiropā nozīmīga mākslinieka Fridriha Ladegasta ērģeles un citi.

Baznīcas darba laikā vari uzkāpt baznīcas tornī, kur pa ceļam iespējams aplūkot gan baznīcas zvanu un pulksteņa mehānismu, gan arī nelielo, tornī iebūvēto izstāžu zāli, kur viena no gleznām “atdzīvojas”,sastopot savus viesus. No torņa skatu laukuma paveras iespaidīga ainava uz pilsētu un Gauju, savukārt, ja ir skaidras debesis, tad iespējams saskatīt pat Zilokalnu. Ja kāpšana augstos torņos tomēr nevilina, panorāmu vari vērot ar interaktīva ekrāna palīdzību baznīcas zālē, kas raida tiešraidi no torņa.

Baznīcas celtniecība ir sākta 1283. gadā, līdz mūsdienām teju pilnībā saglabājot baznīcas viduslaiku izskatu.

Tā kā baznīcas celšanas vieta tikusi iesvētīta un pamatakmens likts 28. oktobrī, Sīmaņa dienā, tai dots nosaukums par godu šim Kristus māceklim.

Kā atgādinājums par Livonijas karu ir baznīcas ziemeļu sienā iemūrētās divas akmens lodes, kas bija sadragājušas baznīcu. Savukārt pie baznīcas ieejas ir novietots ķēdes fragments no kauna staba, pie kura līdz pat 19. gadsimta sākumam sodīja ļaudis, kuri nebija pakļāvušies sava laika likumiem.

1883. gadā par Sv. Sīmaņa draudzes mācītāju kļuva pirmais latvietis – Jānis Neilands (1840-1915), kurš piedalījies Bībeles un Vidzemes dziesmu grāmatu jaunizdevumu sagatavošanā. Tam par godu netālu no baznīcas galvenās ēkas uzstādīts tēlnieka Andra Vārpas veidotais piemineklis.

Baznīca ir viens no Camino Latvia maršruta posma Strenči -Valmiera pieturpunktiem, kur iespējams saņemt gan dziedināšanu, gan zīmodziņu savā Svētceļnieka pasē.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6828
Meklēšanas rezultātos parādīts : 31239


Marteks noma, autoserviss
Marteks noma, autoservissMarteks auto piedāvā plašu auto rezerves daļu un piederumu klāstu no pasaulē pazīstamākajiem ražotājiem. Mūsu auto centrā Jūs noteikti atradīsiet to, kas nepieciešams Jūsu auto.
Reiss, autoserviss
Reiss, autoservissUzņēmums darbojas no 2008. gada auto apkopes, remonta un rezerves daļu tirdzniecības jomā. Uzņēmumā strādā astoņi pieredzējuši darbinieki. Piedāvājam visu marku vieglo, kā arī komerctransporta līdz 5 t apkopi un remontu.
Eko Solis, SIA
Eko Solis, SIA"Eko Solis" piedāvā ekoloģisku dabīgu koka impregnantu, kas lietojams iekšdarbiem un ārdarbiem. Augu izcelsmes produkts - tas ir izgatavots no linsēklu eļļas.
Ances Dizains, apģērbu apdruka
Ances Dizains, apģērbu apdrukaPiedāvājam apģērbu apdrukas un izsūšanas pakalpojumus. Viss mūsu mājas lapā redzamais sortiments paredzēts apdrukai un izšūšanai. Lieliem pasūtījumiem arī nodrošinam bezmaksas piegādi Rīgas robežās.
Lantus, lauku māja
Lantus, lauku mājaAtpūta laukos ar lauku labumiem un zāļu tējām, izbaudot lauku SPA, kas dos iespēju uzlabot savu pašsajūtu un radīt laimes sajūtu.
AGUZ, SIA
AGUZ, SIARiekstu sviests ir kas vairāk nekā deserts ... Kāri ēd pie tases kafijas vai tējas, iejauc iecienītākajās brokastu putrās!Uzsmērē uz augļiem – āboliem vai bumbieriem, banāniem, ananasiem vai zemenēm – vai pat uz dienišķās baltmaizes vai rīsu krekera un baudi to!
LD apartamenti
LD apartamentiLaipni lūdzam!
Mozello, mājas lapu izstrāde
Mozello, mājas lapu izstrādeIzveido savu mājas lapu vai interneta veikalu 5 minūtēs, bez maksas. Ātri, viegli, profesionāli. Šis ir vislabākais piedāvājums gan Latvijā gan pasaulē. Izmēģini tagad!
KraBS, metālapstrāde
KraBS, metālapstrādeKraBS. Metāla izstrādājumi un konstrukcijas, Žalūzijas un automātiskās sistēmas, Saules kolektoru sistēmas un komplekti, Darba aizsardzība, apģērbs, aprīkojums.
Jaunarāji, kempings
Jaunarāji, kempingsAtpūta pie Gaujas. Varēsiet patīkami atpūsties priežu meža ielokā, pašā Gaujas krastā. Jūsu rīcībā būs piecas jaunas un komfortablas 8-vietīgas mājiņas viesiem lauku pirts un banketu zāli.
Visi banneri